Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Är du en lagspelare som älskar att både dribbla och passa? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och spännande? Vill du vara med och utveckla människor och föreningar?
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras, men med särskilda smittskyddsåtgärder. Vilka åtgärder som ska gälla informerar Folkhälsomyndigheten om inom kort.
 
68 föreningar med verksamhet i RF-SISU-distriktet Örebro län får dela på drygt 5,5 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september 2021. Stödet gör stor skillnad för många föreningar att komma tillbaks i full verksamhet...
 
Från den 1 december 2021 gäller nya regler för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare. Anordnaren av tävlingen måste antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.
 
Vår medarbetare Peter Bergvall Virtanen går vidare till nytt jobb efter 26 år på RF-SISU Örebro län. Peter har varit sakkunnig för barn och ungdomsidrott och antidoping. Två viktiga uppgifter som nu tas över av andra medarbetare.
 
Det finns många berättelser om mäns idrottsliv. Inte lika många om kvinnors. Det ville Örebro läns idrottshistoriska sällskap (ÖLIS) och RF-SISU Örebro län ändra på.
 
Idag, den 15 oktober, öppnar ansökan till kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september 2021. Ansökningstiden pågår mellan 15 oktober till och med den 26 oktober klockan 12.00.
 
Onsdagen den 29 september är dagen då livet återgår till det (nya) normala. En rad restriktioner som påverkar idrotten tas bort och idrottsrörelsen kraftsamlar för en efterlängtad återstart.
 
Vill du leda och utveckla idrottens arbete med folkhälsofrågor i vårt län? Tror du på föreningsidrott och folkbildning som en resurs för förbättrad folkhälsa och livskvalitet? Värderar du ett involverande ledarskap, förtroende och tillit högt?
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. Det meddelar idrottsminister Amanda Lind. Regeringen pekar på att stödet ska underlätta återstart och öka deltagandet för barn, unga och personer med funktionsnedsättni...
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner...
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. Här är läget för idrotten just nu.
 
RF-SISU Örebro läns ledarfestival, Maxpuls är en ny satsning för dig som ledare. Festivalen arrangeras digitalt mellan den 6-9 september och är en vecka fylld med energi, boost och användbara verktyg. Har du inte anmält dig än så är det dags nu.
 
12

Postadress:
Stora Mellösa-Åsbyvikens IF - Gymnastik
Helena Larsson, Åkerbyvägen 14
71572 Stora Mellösa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gymnastik@smaif.se