Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Riksidrottsförbundet har nyligen informerat sina organisationer om att man från 1/1 2023 inte längre kommer att leverera webbplatslösningar. Svenska Seglarförbundet kommer här med en första information kring förändringen.
 
Den 29 september tas alla restriktioner för idrotten bort. Men man behöver vara uppmärksam på att lokala och regionala restriktioner kan börja gälla i samband med klusterutbrott av corona.
 
Söndagen den 29 augusti anordnades en prova-på-dag i GKSS för ungdomar i åldern 14-17 år och det bjöds på helt strålande sensommarväder. Ungdomarna fick testa en rad olika klasser i förhoppning om att kanske finna nästa steg i sin seglingskarriär.
 
SSF har tagit fram en lathund för SSF Seglarskola är för att underlätta planering och genomförande av klubbens seglarskola.
 
SSF har samlat alla utbildningar som arrangeras under 2021. Programmet har utbildningar internt från seglingen och även från SISU Idrottsutbildarna.
 
Passa på att genomföra SSFs nya digitala förarintygskurs som lärgrupp i klubben. Den passar både för yngre instruktörer och för de som gått vuxenseglarskola i sommar. Förarintyg är ett krav för att kunna ta seglarintyg 2 nästa sommar.
 
För administratören i klubben erbjuds en digital utbildning av SISU Västra Götaland. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om medlemsregistret och digital närvaroregistrering av LOK-stödsaktiviteter.
 

Prova-på-dag på GKSS

(2021-07-27 11:34)
Är du 14 till 17 år och funderar på vilken din nästa klass ska bli? Då är denna dagen något för dig! Här får du chansen att testa en rad olika klasser för att se vilken typ som passar dig bäst.
 
I slutet av juli avgörs de olympiska seglingarna i Tokyo 2020. Och det officiella namnet på spelen är fortfarande Tokyo 2020 även om de arrangeras 2021
 
I 80 år har Sandviks Kappseglingssällskap fostrat seglare på Västkusten. Detta genom att erbjuda segling i en rad olika båttyper och nu vill dem börja kappsegla!
 
Regeringen har nu glädjande fattat beslut om anpassningar och lättnader för idrotten som börjar gälla från och med den 1 juli.
 
I och med att det blev tillåtet att tävla från och med den 1 juni, med vissa restriktioner, så är det också premiär för våra cuper redan kommande helg!
 
Från och med den 1 juni blir det tillåtet att kappsegla igen! Detta innebär att även Liros Cup kommer igång med ett ändrat upplägg.
 
Äntligen får vi tävla igen och många är sugna på att komma ut på vattnet och mäta sina krafter mot både väder och konkurrenter. Som arrangör finns det en del att tänka på inför, under och efter en tävling. Här kommer några tips.
 
Måndagen den 31 maj bjöd SSFs Coronagrupp in till ett möte där man informerade om vad som gäller efter den 1 juni.
 

Postadress:
Stora Stenars SS - Segling
Johan Lindbom, Bergavägen 17
45746 Hamburgsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skola@storastenar.se

Se all info