Hoppa till sidans innehåll

Info till funktionärer


Funderar du på att vara funktionär till vår nästa tävling? Vet du inte riktigt vad varje uppgift innebär? Eller undrar du vilka tider du behöver vara på plats för samlingsmötet och när första och sista start går? All den infon hittar du här nedan! 

STÄDDAGAR

Helgen innan tävlingarna behövs gården städas och fixas till, avspärrningar behövs sättas upp, sekretariatet behövs göras i ordning mm. mm. 

En länk till listan med uppgifter för just i år finns nedan: 

TIDER UNDER TÄVLINGSDAGEN 

Tävlingen äger rum [datum]. 
Innan tävlingen startar [kvällen innan/på morgonen] har vi ett uppsamlingsmöte för alla funktionärer kl [tid]. Då bör även anna funktionärer ta på sig varsinn SURF reflexväst.
Första start går [tid] och sista start  [tid]. När sista startande har lämnat anläggningen behövs fortfarande funktionärer till att städa bort allting och plocka bort avspärrningar, skyltar osv.  

VAD FINNS DET FÖR FUNKTIONÄRSUPPDRAG OCH VAD INNEBÄR DOM?

Parkering - Du välkomnar alla ekipage när de anländer till tävlingsplatsen. Guidar dem till vart de ska parkera sin transport och guidar så de får hjälp med att få plats på rätt plats om de tycker det är klurigt. 
Du behöver ofta svara på frågor om tex vart sekretariatet, toalette, framridningen och tävlingsbanan finns. 
Du behöver även hålla koll så att alla hanterar sina hästar väl och säkert på parkeringen och i fall av osäker eller orätt hantering våga ingripa eller hämta ÖD. 
Du ser även till att våra inackorderade parkerar på rätt plats vid den nya tillfälliga parkeringen under tävlingsdagen. 

Framridning - Du välkommnar alla ekipagen till framridningen. Din uppgift är att hålla koll så att antalet ekipage inne på framridningen inte överstiger vårt max-antal som är tillåtna. Håll koll på startlistan, är det full så är det de som är närmast i tid till att starta som har rätt att vara på framridningen. 
Du ropar upp ekipagen när det är dags för dom att hålla sig redo för start. 
Du kan behöva hjälpa någon att ta av benskydd eller hålla i ett spö under deras ritt.
Du lär behöva svara på lite fårgor så som vart toalett, tävlingsbana, kiosk eller överdomare befinner sig. 

Sekretariat - I sekretariatet sitter den som kollar av att vaccinationerna stämmer och godkänner det i tdb, överför alla resultat ifrån domarens protokoll till equipe, kopierar upp protokollen så att ryttarna kan hämta sina protokoll efter ritten och svara på fårgor ifrån ryttarna. Oftast någon i styrelsen som sköter detta. 

Speaker - Du som speaker har uppgift att i mikrofon presentera ekipagen innan ritt "Nu välkomnar vi Sven Svensson och Brunte som rider för Ryttarnas ryttarsällskap välkommna på banan. Pär Persson håller sig redo", tacka ryttarna efter ritten, uppdatera under dagen hur resultaten är hittils, informera om ev ändringar i tidsschemat, informera om ev annan viktig information, ropa in ryttarna till prisutdelning och liknande. Du behöver då även kunna sänka och höja ljudet på musiken/mikrofonen och hålla koll på startlistorna och starttiderna under dagen. 

Skrivare - Skrivaren sitter bredvid domaren och skriver ner de betyg och kommentarer på protokollet som domaren säger till dig medan denne bedömmer ritten på banan.

Löpare - Du tar emot protokollet ifrån skrivaren/domaren och transporterar det till sekretariatet. Gör gärna detta så fort protokollet är färdigskrivet, men spring inte eller färdas på tävlingsplatsen på ett störande eller osäkert vis. 

Kiosken - Det är här man kan köpa fika, dryck och lättare mat. Det behövs ofta flera personen för att ansvara för kiosken. Dom behöver innan tävlingsdagen komma överens om vad som ska säljas, vad priserna bör vara, köpa in (alt. be vår kassör köpa in), eventuellt baka eller på annat vis laga mat. Under tävlingsdagen behöver kiosken vara bemannad hela tiden. Där står du och säljer saker till de tävlande. 
Det är ofta USEK som är ansvarig för kiosken.

Sjukvårdare - Ska kunna rycka in i fall av skada. Behöver någon form av HLR utbildning

Tävlingsledare - Ansvarig för tävlingen. Ofta någon i styrelsen.

 

 

 

 

 

Välkommen till

Stora Uringe Ryttarförening!  

SURF

 

Vår förening har funnits i snart 15 år och är verksam på Stall Stora Uringe i Grödinge. SURF är en liten klubb med 49st medlemmar, 2019, som många är uppstallade och verksamma på Stall StoraUringe.  

Anläggningen drivs av Tina Hedström.    

 

Klubben annordnar varje år lokala dressyrtävlingar.  

 

Välkomna

SURF

Postadress:
Stora Uringe RF - Ridsport
Malin Högman, Skördevägen 27
14170 Segeltorp

Besöksadress:
Stora Uringe Gård
14791 Grödinge

Kontakt:
Tel: 0704387259
E-post: This is a mailto link