Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen har ordet...

30 MAR 2020 16:37
  • Skapad: 30 MAR 2020 16:37

Hej alla medlemmar i Stora Wäsby TK

 

Det är konstiga tider och en annorlunda värld vi nu upplever och jag tror ingen av oss hade kunnat ana för tre månader sedan att vi skulle få uppleva Corona-spridningen och dess oanade följder. 

 

Det påverkar självklart oss såsom det påverkar övriga samhället. Bland annat fick vi göra avsteg från klubbens stadgar när det gäller vårt uppskjutna årsmöte. Stadgarna föreskriver att mötet ska hållas senast i mars varje år, men hänsyn till allas hälsa går före en rigid tolkning av våra stadgar i det avseendet.

 

Vi vet inte i dagsläget när vi kan hålla det ordinarie årsmötet, speciellt med hänsyn tagen till det beslut som regeringen fattade i fredags gällande sammankomster med mer än 50 personer. Då det är en förordning med straffsanktion kommer inte styrelsen att kalla till nytt möte så länge förordningen gäller, vilket är tillsvidare.

 

Tennisskolan fortsätter så länge övrig skolverksamhet för grundskolan är igång och vi arbetar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i övrigt. Kommer det beslut som påverkar grundskoleverksamheten i Stockholmsregionen, kommer vi att följa dessa. Emil och Ivo följer detta dagligen och vi kommer med ny och uppdaterad information när sådan är tillgänglig.

 

För nu planerar vi att fortsätta med tennisskolan inomhus till och med v.20 för att sedan fortsätta med den och övrig verksamhet sista veckorna av terminen på våra utebanor. Vi får hoppas på bra väder i slutet av maj och början av juni. 

 

Skälet till att vi avslutar terminen utomhus är att från och med v.21, stängs den befintliga hallen för ombyggnad och renovering. Den kommer därefter att vara stängd till och med att den nya hallen öppnas efter sommaren.

 

Vi får väldigt många frågor om hur det ska bli i den nya hallen och när och hur ni kan börja boka tider och dylikt. Det föranleder oss att förtydliga läget och de förutsättningar som råder. 

 

Det är Stora Wäsby Gård och familjen De Geer som bygger, äger och bestämmer förutsättningarna för den framtida verksamheten i hallen. Stora Wäsby Gård är hyresvärd och SWTK är enbart hyresgäster i hallen och vi har ingen eller begränsad påverkan på hur förutsättningarna utformas. 

 

Vi fick förutsättningarna för den framtida verksamheten presenterade för oss för ca 3 veckor sedan och vi har sedan dess arbetat med konsekvenserna för klubbens verksamhet. De villkor som presenterats och som ska ligga till grund för ett nytt avtal mellan SWTK och Stora Wäsby Gård innebär stora ekonomiska utmaningar för oss och därmed, i förhållande till klubbens ekonomi och verksamhet, stora risker gällande den fortsatta verksamheten. Vi för en diskussion med Stora Wäsby Gård om en väg framåt, men utmaningarna består fortsatt. 

 

Det är vår förhoppning om att vi ska komma till en för båda parter acceptabel överenskommelse, men från styrelsens sida vill vi uttrycka och förmedla en oro inför framtiden. 

 

Vi önskar i närtid kunna komma tillbaka till er medlemmar med ytterligare information om framtiden. Vi kommer också att kontinuerligt uppdatera vår hemsida om situationen gällande Corona-spridningen och tennisskolans verksamhet.

 

Med förhoppning om en ljus och Corona-fri tennisframtid.

Styrelsen i SWTK


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stora Wäsby TK - Tennis
Stora Wäsby Tennisklubb, Tennishallen Stora Wäsby
19437 Upplands Väsby

Besöksadress:
Stora Wäsby Tennisklubb, Tennishallen Stora Wäsby
19437 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0767774357
E-post: This is a mailto link

Se all info