Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vad är normer egentligen och hur påverkar de oss? Den och andra frågeställningar tas upp i inkluderingsserien som består av totalt fem olika temautbildningar som alla ges av utbildare från Mångkulturellt centrum.
 
Precis som i många andra föreningar finns det i GUIF ett gäng pojkar födda -08 som lirar fotboll. Det som kanske gör just den här gruppen mer unik än andra är att den samlar 27 individer med 14 olika kulturella bakgrunder.
 
Statistik från det statliga LOK-stödet visar en alarmerande minskning av idrott under coronaåret. I länet syns en minskning på 240.000 deltagartillfällen, vilket är 13 procent färre jämfört med 2019. För andra halvåret är minskningen hela 20...
 
En jämställd idrott är en förutsättning för en framgångsrik idrottsutveckling, och målet för idrottens jämställdhetsarbete är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen. Men hur långt har vi...
 
De senaste åren har idrottsrörelsen varit en viktig integrationsmotor i Sverige. Många nya svenskar har genom idrotten funnit en lättare och snabbare väg in i det svenska samhället. Det är satsningen Svenska från dag ett exempel på.
 
Ordförande, Åsa Ögren, reflekterar över det 2020 som vi för alltid kommer att minnas. Ett utmanande, omkullkastande och påfrestande år, men också ett år som andas omprövande, nyorientering, kreativitet och gemensam kraft.
 
Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020 – ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas! Läs mer om hur ni rapporterar era lärgrupper, föreläsningar och utbildningar.
 
Från och med idag tillåts träning för alla åldrar igen. Detta trots att smittspridningen fortsätter att öka i länet. Länsidrottschef, Niclas Bromark, beskriver det som ett bevis på hur viktig idrotten är för välmående och folkhälsa.
 
Området Anderstorp i Skellefteå hade en längre tid präglats av låga aktivitetsnivåer och litet ideellt engagemang. Hur lyckades de vända trenden? Vi pratar med barn- och ungdomsutvecklare William Grenholm.
 
När coronakrisen slog till i våras valde Skellefteå Golfklubb att ställa in sitt årsmöte, men i slutet av november ville de ställa om och hålla mötet digitalt. Louise Lindgren, idrottskonsulent på RF-SISU Västerbotten, berättar mer.
 
 
 
Idag får idrottsföreningar besked om vilket krisstöd de tilldelas för perioden juli-september. Föreningarna i Västerbotten får sammanlagt dryga 6,2 miljoner. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna i Västerbotten. För idrotten gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, med undantag för träning för barn och unga, och för dem som utövar idrott som sitt yrke.
 
Intresset för rodel växer i Skellefteå. Just nu finns där Sveriges största alpinrodelklubb, Skellefteå Rodelsällskap, med cirka 85 medlemmar. Vad är det då som gör att klubben och sporten lockar?
 
12

Postadress:
Storumans IK - Bowling
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info