Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Fredag i US Open

(2021-04-10 12:09)
I den fjärde rundan av US Open skulle 36 spelare bli 24, och det var ännu en runda med riktigt höga resultat. Högst av alla slog Jason Sterner med 1924. Chris Via hade 1905, inklusive tävlingens första 300-serie, och Bill O’Neill 1902.
 
Gotlandsveteranerna har inte spelat bowling på nästan ett år, ändå är klubben aktiv på hemsidan och nu senast planterade de skog och grillade tillsammans. - Vi försöker hålla i gång klubben med att göra lite olika saker, säger Tom Siltberg.
 
Senast den 20 maj skall nomineringarna till den landslagsförberedande ungdomsutbildningen Team Sweden Youth Academy vara inne. - Man får lära sig väldigt mycket, säger Nora Johansson.
 
När US Open på PBA-touren avslutade kvalet i natt ökade resultatnivån kraftigt och kvalgränsen drogs mycket högre än väntat. - Vi visste att det skulle bli högre siffror, men trodde kanske inte på riktigt så här högt, säger Martin Larsen.
 

Sök Elitidrottsstipendium

(2021-04-08 13:00)
2 maj går ansökningstiden ut för Elitidrottsstipendiet som ger 50 000 kr till 50 elitidrottare som kombinerar sin satsning med eftergymnasiala studier. - För vissa kan det innebära att du inte behöver jobba parallellt, säger Anneli Blomqvist.
 
En helt platt 40 fots profil gjorde att US Opens andra kvaldag blev en riktig utmaning för världens bästa bowlare på den amerikanska proffstouren. - Betydligt svårare, säger Karl Wahlgren.
 
Fem dagar, 48 serier på fyra olika utmanande oljeprofiler mot världens bästa spelare. Vissa kallar US Open på PBA touren för det ultimata testet inom bowling. - Det tar oftast väldigt hårt på det mentala spelet, säger Pontus Andersson.
 
Den första april kom regeringen med besked om ytterligare en miljard i stöd till idrotten. På grund av detta ändrar Riksidrottsförbundet datumen i ansökan om kompensationsstöd.
 
I en dramatisk finalserie mot dansken Thomas Larsen fick Jesper Svensson chansen. Tre strike i sista rutan och en ny major-titel skulle vara ett faktum, men sjuan grinade svenskstjärnan i ansiktet och 25-åringen slutade tvåa i USBC Masters.
 
Jesper Svensson fortsätter skriva bowlinghistoria. 25-åringen från Vimmerby är klar för titelmatch i USBC Masters efter att ha gått helt obesegrad genom matchspelet. – Det är dags att vinna en ny major, säger Svensson.
 
Efter bland annat jättedrama mot stjärnspelaren EJ Tackett är Jesper Svensson bara en seger i från att vara klar för stegfinal i USBC Masters. Nu väntar möte med en doldis. – Nyckeln blir nog att sätta press tidigt, säger Jesper Svensson.
 
Normalt brukar Junior-EM spelas under påskveckan, även om det inte varit så under de två senaste åren. Därför ska vi under den här helgen se tillbaka på de tre senaste JEM som faktiskt spelats. Här avslutningskrönikan från JEM 2017.
 
Årets Aprilskämt 2021 från Svenska Bowlingförbundet var att styrelsen skulle lägga fram ett förslag om att spela nationella serien i spelformen Bakers.
 
Med ny plan och bättre spel klättrade flera svenskar in bland de 63 som går vidare till matchspel i USBC Masters imorgon, efter ytterligare fem seriers spel. - Är glad att det funkade, säger Pontus Andersson.
 
Underlaget på majorn USBC Masters på den amerikanska proffstouren har visat sig vara en riktig utmaning och det är inte många som har lyckats slå höga resultat. - Det är svårt att hitta en bra reaktion, säger Jesper Svensson.
 

Postadress:
Storumans IK - Bowling
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info