Hoppa till sidans innehåll

Omg 2 Skellefteå-SIK


30 oktober, 2011

SKELLEFTEÅ VOLLEY - STORUMANS IK 3-0 (25-15, 25-7, 25-6)

 

Skellefteå utklassade oss

Att Skellefteå Volley är seriens bärsta lag, det är vi alla ganska säkra på och att vi skulle förlora var också säkert på förhand. 

 

15 poäng i första set är mycket bra. Frida Granberg klarade 6 poäng i egen serve som avslutning på setet. Däremot är det inte roligt när vi inte kommer upp till tvåsiffrigt i de andra seten. Vi servade inte lika bra som i matchen mot IKSU för två veckor sedan. I spelet kring nät är SIK för svaga både fysiskt och mentalt. I det tredje setet hade vi dock några spelvändningar (när vi försvarade bra och gick till motanfall) som var mycket bra.

Ingen sörjde i bussen hem. Alla var på gott humör eftersom det här var såväl väntat som helt i sin ordning. Skellefteås lag är oerhört rutinerade i en jämförelse. Spelat både i Elitserien och Superettan medan vi har en säsong från division 2 i bagaget. Spelarna är både längre och äldre och gjorde processen kort med vårt ungdomslag. Medelålder hos SIK är prick 16 år, hos Skellefteå drygt 24 år.

Vårt mål ska vara att ta mer än 10 poäng i alla tre seten på hemmaplan, kanske upp till 15. Och våga lite mer än vi gjorde i Eddahallen. Trevligt arrangemang och trevligt lag att möta. Publik, ett 20-tal som fick titta på volleyboll i 55 minuter.

spelarbuss_storuman_skelleftea

I bussen på väg mot Skellefteå

Så här skriver Skellefteås kansli om sin klubb:
Kul att möta Storumans talanger igår, synd dock för både oss och publiken på Eddahallen att våra yngre spelare inte hade möjligheten att spela mot Er. Då hade det kanske varit en annorlunda matchbild?
Petra Johansson, som hoppade in i tredje set mot Er är ny i vårt lag sedan i torsdags. Hon kommer närmast från spel i Sundsvall, men är från Kåge ursprungligen.
Frida Lundh, spelade passare igår. Har de två senaste matcherna spelat höger så övergången till passare igår gjorde hon kanonbra. Vi fick även möjligheten att hitta lite snabbare kantpass och lite kombinationer, vilket vi inte tränat så mycket på.
Spelare som saknades igår var Agnes Sundbom, Alice Engman, Sara Lundström, Mimmi Johansson och Elina Lindström.

Skellefteå Volley ändrade namnet från KFUM Skellefteå VBK vid årsmötet i oktober. Detta för att vi siktar på en nystart. En klubb som ska inrikta sig på att bygga ungdomslag. Dock syntes kanske inte det igår på matchen..

Vi tränar 2 gånger i veckan, med Nina Nilsson som tränare onsdagar och Johan Nilsson tränare torsdagar. Vårt mål för i år är att vinna våra matcher med 3-0. Vilket vi än så länge lever upp till. Dessutom så försöker vi, genom att vi har så blandade åldrar, att spela in de yngre så mycket som möjligt.

 
Vi ser fram emot att möta Er igen!


 

Det var en bra dag för Fridorna i Eddahallen. Frida Lundh i Skellefteå och Frida Granberg i SIK blev utsedda till respektive lags bästa spelare.

 

 

Domare Jörgen Johansson och Martina Lindbergh

> Resultat - tabeller - spelordning div 1

 

Länk till NORRAN, tidningen som skriver om all sport.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:39 Skribent: Redaktionen

Postadress:
Storumans IK - Volleyboll
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info