Hoppa till sidans innehåll

Omg 4 SIK-IKSU


26 november, 2011

STORUMANS IK - IKSU 0-3 (16-25, 14-25, 18-25)


IKSU vann, men Storuman spelade bra

Med bra passningar och säkra servar vann IKSU rättvist och säkert. Hemmalaget mycket bättre än matchen mot Härnösand.

 

Vi lyckades inte hota IKISU i något set och annat var kanske inte att vänta, men SIK-tjejerna spelade långt bättre än för två veckor sedan, då mot Härnösand. Hårdare och säkrare servar och flera mycket bra motanfall. Kan bero på att båda passarna, Tove Fellbrink och Evelina Båtsman spelade riktigt bra. Att vara passare när framspel från försvaret eller servemottagningen inte når fram till när, är riktigt svårt.


Idrottsklubben Studenterna Umeå servade taktiskt bra. Placerade bollarna mellan spelarna i Storuman. Passaren Linnea Rehnblom är mycket bra på att bredda sitt spel och i mycket svåra lägen lyckas hon ge sina kantsmashare riktigt bra bollar att slå på.

 

Vi avrundar med att SIK:s tränare Jerker Bergström var hur nöjd som helst med sina tjejer. "Jag är helt övertygad om att flera tränare i länet gärna skulle ha våra åtta spelare i sin trupp".

 


Än en gång är vi glada över publiken

Över 50 personer på en volleybollmatch är bra. Speceillt med tanke på att matcherna kommer lite då och då och det blir inte någon riktigt vana att ta en tur till hallen. Även idag, liksom förra helgen, många elever från Storumans Folkhögskola och många andra som förhoppningsvis kommer till nästa hemmamatch mot Skellefteå.

Bland publiken fanns förre SIK-tränaren Ulf Åberg, nu i SKellefteå och Katarina Johansson som var en viktig spelare för SIK på 80-talet och senare spelade för Sollentuna VK.

IKSU:s tränare Henrik Söderhäll tyckte det var trevligt i Storuman. Bra arrangemang med fik, matchprogram och bästa spelare. Roligt för Nils-Gunnar Sundell och paret Fellbrink som skötte fik och speakersysslan och alla föräldrar som plockar fram läktare, nät, stolpar... För ovanlighetens skull fanns Elisabet Wiklund inte bland kaffebryggarna.

 


Bästa spelare (utsedda av matchsponsor JapanPorten)
Storumans IK: Tove Fellbrink
IKSU: Susanne Pasanen


Domare: Liz Alm och Patrik Persson

Sekreterare: Anna-Sara Rannerud

Speltid: 1 timma 3 minuter

Publik: 51 personer

 

Nästa hemmamatch mot Skellefteå Volley (lördag 10 december 13.00)

Skelleteå leder serien i suverän stil och kommer till Storuman för att nå sin målsättning: vinna alla matcher med 3-0.

Uppdaterad: 11 DEC 2011 12:49 Skribent: Redaktionen

 

facebooklogga

Postadress:
Storumans IK - Volleyboll
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info