Hoppa till sidans innehåll

Omg 6 Härnösands VK-SIK


Storuman 3-0 i höstens sista match!

 

På bortaplan vann vi över Härnösands VK med 3-0 i den sista omgången av höstens division 1 Norra damer. Resan började med SIK anlände försenade till Härnösand p.g.a. att dörren till bussen inte gick att stänga ordentligt. Matchstarten försenades 15-20 minuter, men där tog alla problemen slut. Allt fungerade perfekt, från första boll.

 

Taktiken var att spela korta, lösa servar och droppa i nästan alla anfall under första set. Lagen var lika vid 2-2, därefter ledde SIK setet via 4-9, 12-18 och till setvinst 18-25. Vid något tillfällen kom hemmalget åt att fullfölja sina anfall som de säkert hade tänkt göra hela matchen.

 

Andra set liknade det första, med den skillnaden att Storuman började variera servarna och anfallen mer och skapade ytterligare oro hos Härnösand, som inte riktigt visste hur de skulle försvara sig. Ett lag som har ett försvarsspel som inte fungerar är sannerligen illa ute. Volleyboll handlar mycket om att försvara sig för att snabbt och säkert gå till motanfall. Lagen följdes som vanligt åt i början av setet: 4-4, 7-7, 14-15. Vid 15-18 till SIK begärde hemmalaget Time Out, men kom aldrig ikapp. 16-21 blev sedan 19-25.

 

Allt väl efter två set. Såväl SIK, som publiken, väntade att hemmalaget skulle göra något åt sitt spel eller på något sätt få allt att fungera bättre, men så blev det inte. Härnösand, som hade ”flytet” (betyder även 'tur') i sitt spel när de gästade Storuman för några veckor sedan, fick aldrig något i sitt spel att fungera. Passaren jobbade bra, men HVK:s anfallare fick ofta möta ett mycket väl samlat block och i övrigt ett mycket bra försvarsarbete från Storuman. Vi spelade helt enkelt bollarna tillbaka till deras planhalva.

 

Vi marscherade igenom tredje set snabbare än de föregående. HVK ledde visserligen ed 3-0 och följde med till 10-11, men där började Tove Fellbrink serva och hon såg till SIK kunde spela till sig 11 raka poäng. Under den perioden kom dagens två snyggaste bollar från våra spelare. Ett underbart block av Evelina Båtsman och Frid Granberg mot en av HVK:s riktigt duktiga anfallsspelare och en strålande undanläggning, eller droppboll, av lagkapten Elvira Carstedt.

Anmärkningsvärt är att vi endast hade en servemiss per spelare genom hela matchen, trots att vi satsar på svåra servar. Vi hade den här gången nätrullarna på vår sida och släppte endast ett fåtal bollar i golvet som vi kunnat, men trodde skulle flyga ut över sidlinjen.

 

Bäst i spelet
Servarna var strålande, liksom blockeringarna. Tror faktiskt vi är seriens bästa blockeringslag. Ett block behöver inte alltid ta bollen. Blockets stora uppgift är att skärma av den egna planhalvan och göra den lättare att försvara för baklinjespelarna. Och naturligtvis, göra motståndarnas anfallare osäkra. HVK hade inte många riktigt säkra anfall utan kom mest fram till lösare drivar eller lobbar över vårt block som vi ganska enkelt kunde ta vara på.

Vi gjorde förstås vår bästa match för säsongen. Hos oss spelade alla bra, vissa rakt igenom hela matchen. Om HVK väntade på att vi skulle börja göra misstag, väntade dem förgäves. Vi behövde inte ta Time Out en enda gång under hela matchen.

 

Alla reslutaten och tabell

 

Vi blev fjärde och sista lag i serien, men det betyder inte att vi givit upp division 1 för  nästa säsong. Vinner vi två:an går vi upp till ettan igen.


Uppdaterad: 18 DEC 2011 10:23 Skribent: Jerker Bergström

Postadress:
Storumans IK - Volleyboll
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info