Hoppa till sidans innehåll

Internutbildning


 

Kurs Barn- och Ungdomstränare steg 1 - KIDS

Fredag och lördag 23-24/9 deltog vora tränare i en kurs där vi diskuterade teknik, tränade teknik och träningsmetodik för alla ungdomstränare. Vi planerade även höstens träningar och diskuterade hur vi ska hålla en gemensam linje, "Röd tråd", inom SIK. Internkurs med undertecknad som instruktör.

Anna

Fredag
Genomgång och diskussion kring Kidsträning. Vad är lämpligt för barn i åldern 6-9 år? Vad ska dem kunna innan de stiger upp en grad till Volley 2000 på mellanstadiet?

 

Studs

Röd Tråd
Vi diskuterade den linje som klubbens tränare ska följa för att undvika stora luckor i unga spelares kunskaper. När en flicka eller pojke kommer till årskurs 7 ska dem kunna olika tekniska färdigheter och vara "oblyg" för vissa andra. När ungdomar fyller 13-14 år och börjar spela för att kvala till USM-slutspel i U17, då ska tränarna inte behöva ägna veckor åt att träna och rätta elementär teknik.


IMG_3311

Barnen ska kunna

  • förflytta sig till en boll och förstå inneböden, vikten av förflyttnigar
  • placera kroppen någorlunda riktigt i förhållande till bollen, nätet och medspelare
  • slå fingerslag med viss teknisk färdighet
  • slå baggerslag med viss tekniks färdighet, osv.

Resten av kvällen ägnade vi till översiktlig planering av höstens träningar.

 

JennieElvis

Lördag
Fem timmar i sporthallen. Deltagarna tränade sin egen teknik och förflyttnignar. Vi genomförde en typträning där Berit var intresset för träningen (Berit är en påhittad tjej). Deltagarna planerade och genomförde övningar för att lösa specifika uppgifter, problem.

Lunch och fika hann vi med, samtidigt som vi pratade och planerade träningarna för de närmaste veckorna.  Cirka 40 barn tränar och spelar Kidsvolley och Volley 2000. Det är mycket bra. Faktum är att det inte finns så många barn i Storuman, så en stor andel är involverad i vår volleybollverksamhet. 

Så länge tränarna håller hög nivå, planerar träningarna bra (helst superbra), lägger in matcher och turneringar, då finns chans att vår sektion överlever några år. Chansen till utveckling är t.o.m. den, mycket stor.

Volang

 

 

sträcker_mig

Fortsättning i januari 2012

Steg 2 går vidare till Volley 2000 eller en avancerad form av Kids, vilket nu kan passa bäst för oss. Där ska vi fortsätta diskutera vilken teknik barnen ska vara insatta i och förstå innan de kommer till de stora ungdomsklasserna U17 och äldre.


Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:23 Skribent: Jerker Bergström

 

 e12_sponsorvolleyboll

pk_sponsorvolleyboll

StorumanFHSK_logo190

skriv_kontorstjanst

SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

plåtochbygg_volleyboll

v-fall_volleyboll

 Storumansajten_190_black

japanporten

facebooklogga

Postadress:
Storumans IK - Volleyboll
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info