Hoppa till sidans innehåll

Läger med Glommersträsk


Leif Björk kom med två döttrar och fyra andra tjejer (och en pojkvän) till Storuman onsdag och torsdag 2-3 november. Träning, litet teori om spelsystem och mat sysselsatte oss alla i två dagar.

anfall_glif

Vi hade alla tjejer som spelar i serien med och från GLIF kom nästan alla från deras division 2-lag. Glommersträsk ligger cirka 40 km norr om Norsjö och laget kom med buss onsdag halv elva. Då hade vi, framför allt Tove (nr 6) och Evelina, förberett fika.

 

siri

Klockan elva var vi igång i hallen med ett gemensamt träningspass: teknik finger- och baggerslag. Lunch hade vi med oss själva.

lunch

 

Efter lunch pratade vi en stund om spelsystem, passare och försvar.

teori

På eftermiddagen då tränade vi var för sig. Vad GLIF gjorde vet vi inte, däremot så tränade vi på en ny rotationsordning och block och bakförsvar.

Vi avslutade dagen med en inofficiell träningsmatch som var oerhört jämn. Avgörande set slutade 26-24 till oss.

Middag lagade våra tjejer i köket i hallen. Tacos blev det ovanligt nog. Sedan drog vi till Aktiviteten och spelade bl.a. bowling. När våra tjejer gick hem och lade sig (vissa somnade i fotöljen) gick våra gäster på nattbio. En film som var lagom dramatisk och vi tydligen inte behövde lida för att vi missade.

 

 

SIK_GLIF_Bedablock

Leif var tvungen att förstärka sitt lag sedan en flicka gjort sig illa på träningen. Blockering av Evelina Båtsman.

 

Dag två började med ett gemensamt träningspass före lunch. Glommersträsk var lite trötta efter det passet och vi undrar om det berodde på att det inte var helt lätt att sova i hallen (i teorirummet) eftersom det blev kallt under natten. Efter lunch tränade lagen var för sig. SIK fortsatte träna rotationer (de platser på plan varje spelare har), smash och block/försvar.

uppvarmning

 

Lägret avslutades med en officiell träningsmatch med Patrik Persson som domare. Även den här matchen slutade 2-1 till SIK. Bilderna har vi fått av gästerna som varit artigta och skickat bilder där det mest syns spelare från vår egen klubb.

SIK_GLIF_anfall

 


Glommersträsk IF

Hedvig Björk
Loise Westermark
Linn Lövgren
Christina Eklund
Siri Björk
Emmy Löf

 

Storumans IK

Evelina Båtsman (oraniserade tillsammans med Tove)
Elvira Carstedt
Lina Wiklund
Tove Fellbrink (stor organisatör av lägret)
Andrea Toledo
Frida Granberg
Hoda Qabil
Erika Carstedt

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:39 Skribent: Jerker Bergström

Postadress:
Storumans IK - Volleyboll
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info