Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-SM flickor under 19 år


  

U19 bättre än U21 för två veckor sedan  (2012-05-15)

Hade ett litet hopp om att nå kvartsfinal, med tanke på hur våra motståndare i gruppspelet hade spelat två veckor tidigare i U21-SM i Katrineholm (slutet på april). Men det visade sig att båda lagen hade en bättre uppställning den här helgen.

Vi blev nu 14:e lag efter en vinst. I efterhand, med tanke på att vi tränat mindre bra (det är sällan vi är samtlgia spelare på träningarna) är vi inte helt besvikna.

 

Så här skrev vi här på webben en vecka innan slutspelet:

I Grupp 2 spelar SIK, Södertelge, Värnamo och Örkelljunga.
Favoriter i vår grupp är Södertelge och som mästare kanske just "Telge" eller Svedala som har ett mycket bra anfall med tvillingsystrarna Rebecka och Alexandra Lazic, båda i juniorlandslaget och seniorlandslaget.

_______________________________________________________________________________________________

Samtliga resultat (öppnas i nytt fönster).

Klicka: klass Dam-U19 (Ungdoms-SM)

 

Dag 1: Gruppspel lördag 12 maj

SIK – Örkelljunga VK 0-2 (14-25, 16-25)

Värnamo VBS – SIK  2-0 (25-17, 25-21)

Södertelge VBK – SIK 2-0 (25-19, 25-12)

 

Betydligt trevligare siffror den här helgen jämfört med U21 som vi spelade i slutet av april. Örkelljunga hade ett lag med tämligen långa spelare, liksom Värnamo. Vi försökte och kämpade riktigt hyggligt periodvis, men vi är för dåligt tränade. För dålig ork och för dålig hoppspänst, något som vi måste träna på till hösten.

Södertelge, som spelade semifinal, spelade i första set med några avbytare. I andra set plockade laget in sina bättre anfallsspelare.

I matchen mot Värnamo skadade sig Erika och fick tillbringa resten av helgen på läktaren.

 

Dag 2: Slutspel söndag 13 maj 

Kungälv VBK – SIK 2-1 (25-21, 23-25, 15-4)

SIK – Spårvägen VBK 2-0 (25-19, 25-12)

SIK – Örkelljunga VK 1-2 (22-25, 25-18, 8-15)

 

Första matchen mot Kungälv var viktig. Lag som vinner första morgonmatchen spelar om placeringarna 9-12. Jodå, vi hade en liten chans men i avgörande set blåste Kungälv oss av banan. Det var 8-0 i sidbyte. Inte speciellt lustigt. Dessutom hade vi heller inga möjligheter att påverka spelet eftersom vi bara var sex spelare. Erika kunde inte spela efter gårdagens skada och vi hade inga fler avbytare.

 

Norsjö till final?

Norsjö var mycket nära att vinna sin grupp. Nu blev de två och fick då den värsta motståndaren man kan tänka sig i en kvartsfinal: favoriterna Svedala. Synd för NVK som inte kunde stoppa Svedalas tunga anfallare.

Norsjö blev till slut åttonde lag. Kanske nöjda, men hade laget vunnit sin grupp (och det handlade om totalt fyra bollar mot SOllentuna VK) då kunde Norsjö fått en enklare motståndare i kvartsfinal och semifinal och mycket väl ha spelat finalen.

 

Varför är inte samtliga på träningarna?

Totalt har vi varit åtta flickor i den här träningsgruppen. En tjej i laget går gymnasiet i Lycksele och kommer hem och tränar söndagar och tisdagar. Men inte samtliga av dessa dagar. Alla andra bor hemma och borde rimligtvis koma till samtliga träningar.

Under våren har det varit mycket stor frånvaro i laget. Någon är borta tisdag, en annan torsdag, osv. Det går naturligtvis inte att under lång tid ha träningar med 4-6 spelare och tro att det ska bli ett bra lag av det. Ordentliga spelövningar går inte att genomföra och det syns när vi är på turneringar. Det är ganska virrigt på plan, trots att vi lagt mycket tid på att träna spelsystem med de som kommit för att träna. Och då får förstås tekninkträningen lida när vi måste ägna all tid åt att stå någorlunda rätt på plan.

Över lag är närvaron hyggligt bra, men våren 2012 har varit bedrövlig. Dessutom ska det inte vara frånvaro över huvud taget, förutom vid sjukdom. För att närma sig lagen i södra Sverige krävs en helt annan inställning. Det är något vår klubb måste fundera över.

  

_______________________________________________________________________________________________

 

Vårt lag i Gislaved

Lagbild-780

9. Frida Granberg är assisterande tränare (för gammal för U19), 11. Hoda Qabil, 4. Lina Wiklund, 3. Elvira Carstedt (lagkapten), 1. Evelina Båtsman

Främre raden:

12. Erika Carstedt, 6. Tove Fellbrink (libero), 8. Andrea Toledo


(Foto: Sören Hellqvist, Storumansajten)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:40 Skribent: Jerker Bergström

Postadress:
Storumans IK - Volleyboll
Kansliet, Vildmannahallen, Lokgränd
92331 Storuman

Kontakt:
Tel: +4695177888
Fax: +4695177838
E-post: kansli@storumansik.n...

Se all info