Hoppa till sidans innehåll

Klubbens Historik


Storumans Sportskytteklubb bildades den 19 mars 1992 och antogs i Svenska Sportskytteförbundet numera Svenska Skyttesportförbundet den 8 maj samma år.

Två verkliga skytteentusiaster Lars Esberg och Yngve Karlsson var de pådrivande och Yngve var hemkommen till kommunen från Norråker i Jämtlands län där han varit drivande i byggandet av en skytteanläggning med vildmåls-skeet och trapbana.

 

Sportskytteverksamheten låg då nere i Storuman efter att Umans Sportskytteklubb upphört med sin verksamhet på de alldeles utmärkta banorna som ägs av Storumans Jaktvårdsklubb.

Eftersom jaktvårdsklubben inte avsåg att uppta någon sportskytteverksamhet slöts ett avtal om utnyttjande av banorna till förmån för Sportskytteklubben.

 

Storumans Sportskytteklubb första styrelse bestod av Lars Esberg, Yngve Karlsson, Simon Albertsson, Roine Reponen och Martin Stenman. Av dessa är bara Yngve Karlsson kvar i styrelsen. Klubben har ett 35-tal medlemmar varav ett 15-tal är väldigt aktiva och bedriver skytteverksamhet med ett tiotal tävlingar per år.

Tre av klubbens medlemmar har deltagit i Landslaget i Nordisk Trap, Yngve Karlsson, Simon Albertsson och Lars Karlsson. Två av medlemmarna har erövrat medaljer i Riksmästerskapet i Nordisk Trap och ett antal deltar årligen i en Landsdelskamp mellan Nordland i Norge samt Norr-och Västerbotten i Sverige.

Uppdaterad: 03 FEB 2015 16:37 Skribent: Yngve Karlsson
E-post: This is a mailto link

                                                            

Postadress:
Storumans SpSK - Skyttesport
Mikael Salo, Skidvägen 3
92331 Storuman

Besöksadress:
Storumans Jaktskyttebanor 101
92399 Storuman

Kontakt:
Tel: 095133322
E-post: This is a mailto link

Se all info

Sponsorer