Hoppa till sidans innehåll

NATTVANDRING I STORVRETA!

02 SEP 2014 14:31
Med anledning av de tilltagande ungdomsrelaterade problemen i Storvreta med klotter, skadegörelse, inbrott och stölder mm - har styrelsen för Storvreta IKs fotbollssektion beslutat att..
  • Skapad: 02 SEP 2014 14:31

Med anledning av de tilltagande ungdomsrelaterade problemen i Storvreta med klotter, skadegörelse, inbrott och stölder mm - har styrelsen för Storvreta IKs fotbollssektion beslutat att klubben skall försöka göra en insats för vårt samhälle genom att börja nattvandra på helgkvällar framöver!

Givetvis gör klubben redan idag stor skillnad i vårt samhälle genom att vi skapar meningsfull fritidssysselsättning åt våra barn och ungdomar och fostrar dem i god idrottslig anda. I dagsläget har vi inte mindre än ca 550 barn och ungdomar som spelar fotboll hos oss. Men, vi i fotbollsstyrelsen tror att vi TILLSAMMANS skulle kunna göra ännu mer skillnad genom att vi som klubb börjar nattvandra i Storvreta på helgkvällar. Vi tror dessutom att det finns en STOR POÄNG med att just vi gör detta, eftersom våra ledare och föräldrar känner igen många Storvretaungdomar och dessutom har viss erfarenhet och vana av att handskas med ungdomar.

Tanken är inte primärt att vi skall gripa ungdomar eller andra som eventuellt gör sig skyldiga till brott. Tanken är först och främst att vi genom vår blotta närvaro - som vuxna på byn - skall skapa trygghet och säkerhet, förebygga och förhindra brottsliga gärningar och förstås observera och slå larm till polisen om det skulle råka inträffa något brottsligt framför våra ögon.

Givetvis är det också bra om vi hälsar på de ungdomar som vi möter på byn om kvällarna och nätterna och tydligt visar att vi ser dem, vilket kanske kan få dem att känna sig lite "brända" för kvällen. Kan vi dessutom få igång en dialog med dem är
det ännu bättre, eftersom vi då lär känna varandra lite som individer och kanske kan börja bygga upp en mer förtrolig relation mellan dem och Storvretas vuxna. Kanske kan vi också uppmuntra någon/några av dem att börja spela fotboll och/eller innebandy, eller att gå till fritidsgården, istället för att hänga på byn om kvällarna?

Tanken är också att vi skall ha ett visst samarbete kring detta med skolväsendet, fritidsgården, den gamla nattvandrarorganisationen, kyrkorna och polisen med flera. Thomas Norrby och company i den gamla nattvandrargruppen har redan tagit initiativ till en serie möten kring detta och har för avsikt att hålla ett öppet möte på detta tema på Fritidsgården den 8 september. Det känns dock som att det är angeläget att vi kommer igång med detta så snart som möjligt med tanke på det rådande läget i Storvreta.

Den gamla nattvandrarorganisationen och andra som eventuellt är intresserade är givetvis välkomna att ansluta sig till oss när vi går ut om kvällarna! Vi hoppas även att Storvreta IBK kommer att ansluta sig till detta projekt!

Styrelsen hoppas nu att så många Storvretabor som möjligt - solidariskt med varandra - för vårt samhälle - ställer upp på detta projekt och hjälper oss att skapa ett tryggare samhälle för våra barn och ungdomar med flera.

Juniorlaget, lagkänsla

 

Styrelsen för Storvreta IK:s fotbollssektion genom Anders Gillberg.

Skribent: Anders Gillberg
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS

ICA Solen (färg)

 Intersport

  

 

 Office IT-partner

 

 

 

Postadress:
Storvreta IK
Idrottsplatsen, Skogsvallsvägen 15
74340 Storvreta

Besöksadress:
Skogsvallsvägen 15
74340 Storvreta

Kontakt:
Tel: 018366411
E-post: storvreta-ik@telia.c...

Se all info