Hoppa till sidans innehåll

UNT-cupen - en riktig fotbolls- och folkfest i Storvreta!

18 JUN 2012 14:43
Fredag till söndag, 8-10 juni, arrangerade Storvreta IK för första gången i klubbens historia UNT-Cupen. Under de tre cupdagarna spelades inte mindre än 204 matcher på Skogsvallens IP och på Vretavallen nere vid Fyrisån.
  • Skapad: 18 JUN 2012 14:43

Storvreta gästades av lag från när och fjärran. Från vårt närområde deltog bl a våra grannföreningar Ärentuna SK, Wattholma IF och Gamla Upsala SK. Från Uppsala stad deltog bl a IK Sirius, Upsala IF, Vaksala SK och Vindhemspojkarna. Vi gästades också av en del långväga gäster, bl a Gideonsbergs IF från Västerås och Vasalunds IF från Stockholm.

 

Väderprognosen såg dyster ut inför helgen och oron var stor för att regn skulle förstöra den fotbollsfest som hade planerats av Storvreta IK:s Cupkommitté ända sedan i höstas, då vi tilldelades arrangörskapet av UNT. Men, tack och lov sken solen över Storvreta under större delen av cupen och bidrog till att fotbollsfesten kunde genomföras planenligt.

 

Vid sidan av alla fotbollsmatcher kunde våra besökare ta tillfället i akt att testa bl a paintball och bågskytte. För våra yngsta besökare fanns också en hoppborg på plats samt en bassäng med en stor plastboll som man kunde springa på vattnet med.

 

I den nyrenoverade f d bordtennislokalen bjöds det på intressanta föreläsningar av f d slalomåkaren Tomas Fogdö och den kände och välmeriterade fotbollstränaren Magnus Wikman, som numera är förbundskapten för U17 pojklandslaget. I samma lokal visades det även matcher från fotbolls-EM på storbildsskärm.

 

Cupen gästades också två dagar i följd av f d landslagsmålvakten Magnus Hedman som sålde och signerade sin nyligen utkomna och självutlämnande bok "När ljuset släcks". De unga cupspelarna flockades förstås runt Hedman, som snällt ställde upp och skrev autografer och lät sig fotograferas tillsammans med de unga lirarna.

När Hedman senare intervjuades av UNT beskrev han, glädjande nog, vårt cuparrangemang med följande värmande ord "Fantastiskt bra!".

 

Vid "cuptorget" fanns diverse tält med försäljning av mat, fika, godis, kläder, böcker, fotbollsprylar mm. Även Svenska kyrkan var på plats och erbjöd dagen till ära snabbvigsel i sitt tält på Skogsvallen. Den närvarande prästen Kristina Hognesius Lockner fick dock aldrig nöjet att få förrätta en vigsel under cupen. Däremot var det många Storvretabor som under söndagen passade på att ta sig en helikoptertur över samhället med den helikopter som hade anlitats av Storvreta IK.

 

Om vi ser till det sportsliga och resultatmässiga, så deltog våra lag med blandat resultat under den gångna helgen. Om man skall lyssna till förbundskapten Magnus Wikmans rekommendationer är dock resultatet oviktigt i den unga ålder som UNT-cupen riktar sig till.

Huvudsaken är att ALLA får vara med och spela och att ALLA blir sedda och får möjlighet att utvecklas. Under helgen såg jag på Skogsvallen några riktiga skräckexempel, där ledare toppade för att vinna matcher. Men, tack och lov såg jag mest ungdomlig entusiasm, spelglädje och social gemenskap!

 

Det är vid sådana här tillfällen som man inser hur viktig vår verksamhet är för våra barn och ungdomar. Lagidrott i sunda former är bra för hälsan och själen och kan vara oerhört karaktärsdanande.

Sådan här verksamhet kräver dock att vi föräldrar engagerar oss och stöttar Storvreta IK och våra unga fotbollsspelare.

 

Å Fotbollsektionens vägnar vill jag rikta ett STORT OCH VARMT TACK till alla som ställde upp och arbetade på Skogsvallen och Vretavallen under helgen. TILLSAMMANS gjorde vi UNT-cupen till en fotbolls- och folkfest i Storvreta!

Skribent: Anders Gillberg

SAMARBETSPARTNERS

ICA Solen (färg)

 Intersport

  

 

 Office IT-partner

 

 

 

Postadress:
Storvreta IK
Idrottsplatsen, Skogsvallsvägen 15
74340 Storvreta

Besöksadress:
Skogsvallsvägen 15
74340 Storvreta

Kontakt:
Tel: 018366411
E-post: storvreta-ik@telia.c...

Se all info