Hoppa till sidans innehåll

Strömsunds Sportskytteklubb


Strömsunds Sportskytteklubb (SSK) är en pistolskytteklubb i Strömsunds kommun i norra Jämtland och tillhör Jämtlands läns pistolskyttekrets.  

 

SSK är ansluten både till Svenska Pistolskytteförbundet och Svenska Skyttesportförbundet. Så medlemmarna kan delta i båda förbundens respektive tävlingsgrenar. Därtill bedriver klubben även verksamhet inom svartkrutsskytte och rapporterar till Svenska Svartkrutsskyttefederationen

 

Strömsunds Sportskytteklubb har funnits sedan 1969 och har under sin storhetstid på 70- och 80-talen haft närmare 200 medlemmar och en anställd på kansliet. Under den perioden var SSK även en starkt bidragande faktor till att ett skyttegymnasium startades i kommunen 1980. Även idag har SSK samarbete med skyttegymnasiet som fortfarande finns kvar på orten. 

 

Skyttar i Strömsunds Sportskytteklubb har genom åren rönt många framgångar på tävlingsbanor runt om i landet och erövrat medaljer i alla valörer i allt från Kretsmästerskap till Norrlandsmästerskap och även SM. 1980 arrangerades Sportskytte SM i Strömsund och klubben tog hem lag-guld i Grovpistol.  

 

I dagsläget består Strömsunds Sportskytteklubb av ett 40-tal medlemmar och klubben arrangerar årligen olika tävlingar, träningar och aktiviteter. En gång i veckan har SSK träningstillfällen. Under sommarhalvåret hålls träningskvällar för krutskytte på pistolskyttebanan i Näsviken och vintertid tränas luftpistolskytte i skyttehallen i Strömsund. 

 

Är Du intresserad av att börja med skytte, så skicka in en intresseanmälan via mejl. Alla seriösa skyttar som vill bidra till klubbens verksamhet välkomnas! 

 

 

 Stöd Strömsunds Sportskytteklubb genom Gräsroten hos Svenska Spel!  

Uppdaterad: 24 JAN 2018 15:02 Skribent: sj

Postadress:
Strömsunds SpSK - Skyttesport
Kassör Strömsund SSK, Bredgårdsgatan 5
83331 Strömsund

Besöksadress:
Näsviken, Öhnvägen 355
83392 Strömsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreteraressk@gmail...

Se all info