Hoppa till sidans innehåll

Riksnyheter


Jon Perssons sjusetare följdes av ännu en med Kristian Karlsson i huvudrollen. Det small friskt när Kristian vände 1–3 till 4–3 mot Kou Lei och tog sig till kvartsfinal.
 
Jon Persson hade kopplat greppet om Benedikt Duda, ledde med 3–2 i set och 8–6 i sjätte. Då tog det roliga slut. Tysken vann nio raka bollar och skiljesetet med 11–3.
 
Från långköraren med 4–3 mot Stephanie Loeuillette till en snabbt avverkad åttondel med 0–4 mot Han Ying. Vilken kontrast från ena dagen till den andra för Matilda.
 
Sveriges EM-spelare är pigga före lunchtid. Mattias Falck/Kristian Karlsson tvekade inte att slå Gauzy/Lebesson med 4–1 och säkra Sveriges andra dubbelmedalj i Alicante.
 
Där kom svenskmedaljen i EM, tack för det. Matilda Ekholm och ungerskan Georgina Pota lyckades bryta ned Sabine Winter/Petrissa Solja, Tyskland med 11–7 i skiljesetet.
 
Redan på lördagsförmiddagen får vi besked om Sverige får några medaljer i dubbelklasserna. Då går Ekholm/Pota och Falck/Karlsson in i kvartsfinalerna.
 
Kristian Karlsson vann med 4–2 och Jon Persson med 4–0 och finns med bland de 16 sista herrspelarna på lördagen. Truls är inte där. Men han störde självaste Samsonov.
 
Välkommen till EM-åttondelen, Matilda. Men vilken snårig väg dit. Det blev en hel timmes oslagbart drama mot Stephanie Loeuillette innan 4–3 kunde spikas.
 
Seger med 4–1 igen för Mattias Falck/Kristian Karlsson. Veteranerna Jesus Cantero och Aleksandar Karakasevic var inte luriga nog att hejda de toppseedade i åttondelen.
 
Kvartsfinal nästa för samtrimmade Matilda Ekholm/Georgina Pota. Dit kom det svenskungerska paret efter 4–0 mot Frankrikes Stephanie Loeuillette/Oceane Guisnel.
 
Fem av Sveriges åtta EM-spelare fortsätter att kämpa om segrarna. Fyra av dem är kvar i både singel och dubbel. Här de sju fredagsmatcherna.
 
Danmark genom 20-årige Anders Lind fyrade av torsdagens EM-bomb i Alicante. Trots att Mattias Falck vände 1–2 till 3–2 och i skilje hade två matchbollar blev det svenskt fall.
 

Hoppet står till Matilda

(2018-09-20 20:52)
Matilda Ekholm hade inga problem att ta sig in i damsingelns andra EM-omgång: 4–0 mot Riliskyte, Litauen. Men Europasexan fick inte med såg någon annan från Sverige.
 
En mixedmedalj hägrade för Mattias Falck och Matilda Ekholm. Men, tyvärr, det blev ett abrupt slut mot Patrick Franziska och Petrissa Solja i åttondelen: 9–11, 6–11, 11–13.
 
På torsdagen varvar EM i Alicante upp med 13, kanske 15, svenskmatcher. Sju av åtta i blågula truppen spelar minst två matcher i två olika klasser. Full fräs från 09.30.
 

Följ våra nyheter på Facebook!
Postadress:
Sundbybergs IK - Bordtennis
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08-281115
Fax: 08-286760
E-post: info@sikbtk.se

Se all info