Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Vi tillhandahåller mycket informationsmaterial till juniorer som är intresserade att börja träna bordtennis med Sundbybergs IK. Här sammanfattar vi de vanligaste frågor vi har fått.

 

Vad är en lämplig ålder för att börja träna?

Det är aldrig för sent att börja träna, men ju yngre de är när de börjar träna desto bättre blir de när de växer upp. Vår verksamhet passar barn i alla åldrar då vi nivåindelar våra grupper i stället för att åldersindela dem. I Sverige börjar de flesta när de är 7-10 år gamla men vi tar emot barn som är både yngre och äldre än så. De flesta som tävlar när de är 10 år eller äldre har börjat spela bordtennis när de var 8 år eller yngre. Barn som är 5-7 år när de börjar träna får en god grund att stå på om de vill börja tävla när de blir äldre.

De riktigt yngsta kan lösa medlemskap utan att delta i en träningsgrupp och istället endast delta i vår fria träning på söndagar genom att spela med en förälder.

 

Vad kostar ett medlemskap?

Avgiften är uppdelad i dels en medlemsavgift och dels en sektionsavgift. Medlemsavgiften betalas per kalenderår medan sektionsavgiften betalas per termin eller per säsong (1 juli - 30 juni). Om ni väljer att fortsätta efter genomförd provträning ska sektionsavgiften ska vara betald innan nästa träningspass. Observera att avgifterna går till två olika plusgirokonton. Läs mer här.

 

Jag vill provträna. Kan jag komma förbi?

Nej, det går inte provträna oanmäld. Skicka in en komplett ifylld intresseanmälan först. Om du vill delta i en specifik grupp så uppge det i din anmälan. Vi återkommer med information om det finns plats och vilken dag du kan provträna.

 

Kan jag som förälder vara med på träningen?

Det förekommer att föräldrar får vara med på träningen förutsatt att det finns plats, att de är ombytta och att de genomför samma övningar som barnen. Fråga er tränare. Däremot har vi fri träning på söndagar då föräldrar kan spela med sina barn. Läs mer här.

 

Varför måste jag vara ombytt på träningarna?

Bordtennis är en idrott och inte en fritidsverksamhet. Vi tränar bordtennis genom övningar och inte genom fritt spel. Efter ett väl genomfört träningspass är man trött och svettig. Att genomföra övningarna är en förutsättning för att utvecklas i rätt riktning. Vi förväntar oss att alla visar respekt för sina medspelare genom att göra sitt bästa för att genomföra övningarna så bra som möjligt. Vi har ibland mer leksamma övningar också, som till exempel rundpingis och liknande.

 

Kan jag som vuxen nybörjare börja träna?

Ja, vi har ett träningspass för motionärer på söndagar. Fyll i en intressanmälan så återkommer vi.

 

Får jag som ny senior delta i seriespelet?

Ja, om du tecknar medlemskap och spelar på en nivå som passar ett av våra lag i seriespelet så är du välkommen till att delta. Lagen sätts ihop i augusti/september. Därefter är det upp till lagledaren att ta emot nya spelare.

 

Vad för racket bör jag köpa?

Om ni tänker köpa ett racket kan ni läsa mer här för att få tips vad ni kan tänka på. Vi har ett fåtal racketar till försäljning och utlåning.

 

Jag vill träna fler gånger i veckan. Går det?

Vi uppmuntrar våra medlemmar till att träna flera gånger i veckan. Vi är dock begränsat av antalet platser. Kontakta er tränare eller This is a mailto link och fråga så ska vi se vad vi kan göra.

 

Jag vill tävla. Hur gör jag för att anmäla mig till en tävling?

Vi uppmuntrar våra medlemmar till att ställa upp på tävlingar. För att börja tävla bör man ha tränat ordentligt under en längre period före tävlingen - minst två gånger i veckan. Dessutom bör man förbereda sig på alla praktiska frågor inför tävlingen. Här har vi omfattande information om tävlingar och här skickar man in sin tävlingsanmälan. Aktuella tävlingar publicerar vi på vår Facebook-sida.

 

Delar ni upp grupperna efter ålder?

Bortsett från att vi har seniorgrupper och juniorgrupper delar vi varken in våra medlemmar efter ålder eller kön. Vi gör istället en grov nivåindelning både mellan grupper och inom grupper.

 

Vilka är det som driver verksamheten?

Sektionsstyrelsen består av två personer som driver verksamheten ideellt. Vi är totalt fem tränare. Vi blir gärna fler som engagerar oss i verksamheten så om du har ett intresse av att hjälpa till så prata med en tränare eller skicka ett mejl till This is a mailto link.

 

Är det något jag som förälder kan hjälpa till med?

Ja, det finns mycket som föräldrar kan hjälpa till med även om ni aldrig har spelat bordtennis förut. Vi har en lista på saker vi behöver hjälp med. Utöver det kan ni prata med er tränare som kanske vill att ni stöttar barnen på olika sätt under träningspasset. Det kan vara att ställa upp som domare när de spelar match, att starta och stoppa vår bordtennisrobot, att samla bollar, att torka av borden eller något annat.

 

Jag har en fråga som inte är listad här. Hur får jag svar?

Vi har mycket information här på hemsidan. Om du inte kan hitta svaret här så fråga en tränare eller skicka ett mejl till This is a mailto link.

 

 

Uppdaterad: 02 SEP 2018 08:41 Skribent: Andreas Ögren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sundbybergs IK - Bordtennis
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info