Hoppa till sidans innehåll

Klart för kval

2018-04-16 11:35
Alla ordinarie matcher är spelade och nu väntar kvalspel. Vi kvalar för att försöka ta oss upp till Elitserien.
  • Uppdaterad: 2018-08-10 13:27

I lördags och söndags avgjordes alla serier i den nationella serien där vi har dam- och herrlag i allsvenskan och ett farmarlag i div 3. 

Damerna vann sin serie överlägset. Med endast 3 poäng tappade under seriens gång blev det till slut hela 10 poängs skillnad till 2:orna i tabellen. Ett mål avklarat för säsongen då vi visste att det var viktigt att bli seriesegrare OCH att ta många diffpoäng då detta påverkar vilka motståndare det blir i kvalspelet. I år är det tuffare än nånsin då Elitserien ska "bantas" till 18/19 från 12 lag till 8 lag. Färre platser att fajtas om alltså. Nu återstår ett kvalmöte mot Hammarby någon gång helgen 5-6 maj. Läs mera om damerna på swebowl.

Gruppsegrare

Herrarna spelade en ganska jämn match mot Enköping i sista omgången och behöll sin plats som två bakom AIK i gruppen. En placering som de hade under i princip hela säsongen. 

Nu är det först en semifinalomgång som ska avklaras innan det eventuellt blir en avgörande match för avancemang uppåt. I denna semifinal möter herrarna antagonisterna från förra året, BK 59:an. Var och exakt när återkommer vi med inom kort. 

För vårt f-lag så blev det en vinst och en förlust i sista omgången. Vinst mot Värtan i en jämn match. Högsta slagning på Oskar med 819p och där Frutte och Jocke lyckades ta full pott. I andra matchen för dagen var det Team X-bowlers som stod för motståndet och då blev det betydligt tuffare. Trots ökning i totalslagningen så blev det förlust med 4-16. Högst slagning hade Tony Svensson 829 och Teo Brolin med 816p. Nu väntar försäsongsträning för f-laget och nya tag för att nå vårt mål till nästa säsong med farmen! 

Skribent: Annika Kilander
Epost: This is a mailto link

 

GMP_transparent

swerom

 

SBGhallenB

 

Sponsorhuset

 

 

följoss

Postadress:
Sundbybergs IK - Bowling
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08-281115
E-post: This is a mailto link

Se all info