Hoppa till sidans innehåll

Tjejmilen


Tjejmilen 2011

Ett antal SIK tjejer på startlinjen, dem som lyckades bäst var Löpargruppens nykomlingar Jeri Emuru och Alem Tesfaye. Efter mycket skriverier i medier så hade Jeri seglat upp som stor favorit till segern i loppet och vi som känner Jeri tyckte att det var helt rätt. En sent inkommen anmälan från Isabella Andersson  Hässelbys VM deltagare gjorde att vi tyckte att det skulle bli en intressant utmaning, inte alls omöjligt.

Direkt efter start tog Jeri ledningen och fick ett bra avstånd cirka 20-30 meter ner till tvåan Alem som var lika långt före klungan där Isabella låg. Efter 5-6 kilometer kom Isabella ikapp Jeri, dem låg tillsammans några kilometer då Isabella gjorde ett litet ryck och fick en ledning som verkade vara tillräckligt stor för att räcka till seger. Fortfarande vid Radiohuset cirka 6-700 meter från målet verkade avståndet för stort för att göra något åt det. Men Jeri hade bestämt sig för att i alla falla försöka ( man skall aldrig ge sig) in mot mål krympte avståndet till BARA 3 sekunder. Tiderna i mål blev 33.25 mot 33.28. Resten av fältet var ordentligt distanserade. Hur gick det då för Alem jo hon blev 17:e på tiden 37:56 klart godkänt med tanke på att hon öppnade alldeles för fort.

 

Det finns en chans på onsdag i tävlingen Ursviksjoggen att se dessa tjejer på startlinjen igen men denna gång på hemmaplan. Denna gång på 5 kilometer. Kom gärna dit och heja på tjejerna.

PS titta på TV4 15:25 idag 4/9  reprortage från Tjejmilen

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 

 

Postadress:
Sundbybergs IK - Friidrott
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info