Hoppa till sidans innehåll

Bra säsongavslutning av våra elitaktiva!


Förra helgen avslutades utomhussäsongen för våra tre elitaktiva, Sofia Jäger Stenberg, Felix Ekman och Julia Nilsson. Och alla tre gjorde det med bravur.

I Mångkamps-SM för seniorer genomförde Sofa i sin första mångkamp (sjukamp) utomhus på över två år och resultatet blev över förväntan då hon placerade sig som sjua i den kvinnliga senior-klassen och slog också nytt personligt rekord med 4707 poäng. Hon hade inga direkta missar och resultaten som stack ut är 1.63 i höjd och 11,50 i kula. Så högt som 1.63 har Sofia inte hoppat på flera år (pers 1.66 från 2013) och kulresultatet är nästpers utomhus.

I Gävle representerade Julia Stockholm i Svealandsmästerskapet där hon placerade sig som 6:a på 80 m och och som 5:a på 80 m häck i den hårda konkurrensen, Sen var hon också med i det segrande Stockholmslaget på stafett 4x80 där hon gjorde en mycket fin första sträcka och lämnade över pinnen som klar etta.

Stockholm vann som vanligt ganska överlägset och nästa år är Julia tillräckligt gammal för att delta i USM och då blir det mycket spännande att se vad hon prestera.

Felix Ekman. som slagit igenom i svenska P16-eliten i sprint med dunder och brak med bl a en 5:e och 6:e placering på USM (200 m och 100 m), avslutade med en mycket klar seger på 200 m i klass P17 i Brommaspelen på Stadion.

 Alla tre har gått fram ordentligt i år och slagit många personliga rekord och vi hoppas att dom fortsätter på den inslagna vägen även nästa år.

Den 2 oktober börjar elitgruppen grundträningen inför kommande säsong ser det spännade ut då vi fått tillbaka vår klubbrekordhållare på 100 m, Judel Kibondo, som efter några år i Spårvägen nu återvänder till moderklubben. En annan intressant comeback gör 92:an Tim Rådberg som var mycket lovande i hoppgrenarna som tonåring med bl a USM-medalj höjdhopp som merit och som nu vill testa på friidrott igen.

Uppdaterad: 30 AUG 2018 18:00 Skribent: Roger Richter
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Sundbybergs IK - Friidrott
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info