Hoppa till sidans innehåll

Bra JSM/USM-prestationer av Felix och Julia

24 MAJ 2018 12:18
I helgen som gick avgjordes JSM och USM i Stockholm (Huddinge resp Enskede). Sundbyberg hade två deltagare, Felix Ekman i klass P17 på JSM och Julia Nilsson i F15 på USM som visade än en gång att dom tillhör de bästa i landet i sina resp åldersklasse
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 21:13

Felix var först ut på fredagen med 100 m på ett blåsigt Källbrinks IP i Huddinge. Konkurrensen var stenhård, 24 st anmälda varav fler än 14 löpare som hade bättre pers än Felix. Men precis som vid förra årets USM lyckades Felix över förväntan och knep den åttonde och sista finalplatsen vilket också innebar att han var enda stockholmare i finalen. Tiden var 11.49. I finalen fortsatte Felix springa bra på sin första bana och blev sjua på tiden 11.42 i den tuffa motvinden, bara en hundradel från pers. På lördag sprang Felix  200 m och gjorde sitt livs snabbaste lopp med tiden 23,17 (förra perset 23.28) en tid som var 7 hundradelar från finalplats. Än en gång har Felix visat att han verkligen kan höja sig när det gäller SM-tävlingar, en egenskap som kan vara guld värd längre fram i hans karriär.

På söndagen var det dags för Julia att ge sig in i USM-leken. Först var det försök på 80 m häck, där hon lyckades efter ett inte helt lyckat tekniskt lopp ändå komma tvåa och direktkvalificera sig till final på nya medvindsperset 12.50. Det visade sig också att hennes tid var den tredje bästa och Julia började få medaljvittring.
I finalen fick hon sen en kanonstart och låg på solklar medaljplats när hon slog i 5:e häcken, tappade balansen och så var den dagen förstörd. Finalen blev lite av ett antiklimax då Julia inte var ensam om att snubbla på häckar och bara fyra av de 8 finallöparna tog sig i mål utan missöden bl a ramlade storfavoriten från Tyresö Katarina Gråman. Men det ingår i spelets regler att hålla sig på benen och Julia fick ändå känna på att hon kan vara med och slåss om medaljplatser i kommande JSM.

I tresteg, blev hon 14:e på nya årsbästat 10.32.

Skribent: Sofia Jäger Stenberg
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Sundbybergs IK - Friidrott
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info