Hoppa till sidans innehåll

Nordcupsfinal i Sumpan

06 DEC 2018 22:01
Nordcupsfinalen gjorde skäl för sitt namn, med isande snålblåst och kallt regn. Men det är inget som stoppar våra ungdomar.
  • Skapad: 06 DEC 2018 22:01

Första December samlades norrorternas orienteringsungdomar i Ängsskolan i Sundbyberg för att göra upp om den sista och avgörande etappen av 2018 års Nordcup. Ingenting kunde hindra Järfälla från att ta totalvinsten i klubbtävlingen, men striden om andraplatsen var stenhård.

Sedan alla ungdomar tagit sig runt sina sprintbanor i stadsmiljön runt skolan, och efter idogt räknande av poäng, kunde slutligen Täby koras till silvermedaljörer, endast två poäng före Sundyberg. Och Järfälla tog förstås hem den stora fina bucklan, som nu får stanna hos dem för evigt. En ny pokal får införskaffas till nästa år, och då kommer Sumpan igen och slåss om topplatserna!

Förutom den fina tredjeplatsen i klubbtävlingen så gjorde Sundbybergs ungdomar många fina individuella insatser. Tre etappsegrar blev det in finalen, Bodil i D10, Ingrid i D12 och Kajsa i D16. I samma klasser hade vi även individuella topplaceringar, där Alice kom 1:a och Bodil 2:a i D10, Ingrid trea i D12 och Kajsa och Matilda 2:a respektive 3:a i D16. Girlpower hela vägen!

Sundybergs IK arrangerade både tävlig och prisutdelning för finalen med den äran. Många föräldrar och andra ställde upp med att frysa som kontrollvakter, svettas i markan och mycket, mycket annat. 

Nedan kan händelsen avnjutas i form av diverse bilder infångade av våra funktionärer.

//2016.sikorientering.se/#!album-75

Skribent: Åsa Lindh
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Webbplats Silva.se Facebook @silvaglobal Instagram #silvaglobal

 

ICA Järvastaden

 

Alewalds.se

Postadress:
Sundbybergs IK - Orientering
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info