Hoppa till sidans innehåll

Rekorddeltagande i Stockholm City Cup

2018-06-03 21:50
Orienteringssäsongen 2018 inleddes kyligt med inställda tävlingar, men sprintserien Stockholm City Cup har verkligen haft värdergudarna på
  • Uppdaterad: 2018-06-03 21:50

Traditionsenligt anordnas Stockholm City Cup tre onsdagkvällar i maj/juni. Med årets fantastiska väder och varma kvällar i maj har det blivit deltagarrekord. Samtliga tre etapper har haft över 1000 deltagare, vilket aldrig tidigare inträffat.

Sumpan arrangerar tävlingen tillsammans med OK Södertörn och många i klubben har möjliggjort det fina arrangemanget genom att ställa upp som arenabyggare, kontrollvakter, markapersonal, m.m. Men ungdomarna har fått springa, och det med den äran.

Bäst lyckade Kajsa, som vann en totalseger i D16 genom jaktstarten i finalen. Men det var en spännande fajt in i det sista, med Amanda från Ravinen hack i hälarna på upploppet, endast 5 sekunder efter. Även Sigrid och Ronja placerade sig topp tio i D16.

Kristoffer beblandade sig med eliten och fick en fin 8:e-plats i H17, dryga fem minuter efter landslagslöparen och vinnaren Jonas Leandersson, springande för Södertälje-Nykvarn..

I damklassen vann Järlas och landslagets Karolin Ohlsson. Även här blev det en sekundstrid mot Lidingös Helena Karlsson även om försprånget i jaktstarten var 2 minuter, eftersom Karolin trasslade in sig i fjärilarna och fick ta en extra runda.

Vill man uppleva de fina vårkvällarna genom bilder kan man gå in på SCC:s Facebooksida.

Skribent: Åsa Lindh
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Webbplats Silva.se Facebook @silvaglobal Instagram #silvaglobal

 

ICA Järvastaden

 

Alewalds.se

Postadress:
Sundbybergs IK - Orientering
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info