Hoppa till sidans innehåll

DM-helg på Bogesundslandet

02 SEP 2019 21:31
Nu har vi klarat av en DM-helg med medel- och långdistanstävlingar på Bogesundslandet. Trots att vi var arrangerande klubb på medeltävlingen, lyckades även flera medlemmar springa riktigt bra och bli distriktsmästare.
  • Skapad: 02 SEP 2019 21:31

Bogesundslandet bjöd på strålande sensommarväder och en spännande terräng. Många löpare kom in i mål och var lyckliga över de svåra och kluriga banorna. Här gällde det att hålla i orienteringen och inte villa bort sig om man ville få bra tider.

På medeldistansen fick bara våra äldsta och yngsta springa, eftersom vi var hvudarrangör. Och inte mindre än tre distriktsmästare fick vi: Alice i D12, Bodil i D10 och Rune i H80. Dessutom fixade Ida dubbelseger genom en andraplats i D10, och Niklas tog en fin andraplats i H20.

På söndagens långdistans fick fler springa. Alice lyckades dubbla med en andra seger i D12. Börje blev distriktsmästare i H70 och Marita i D65. Rune fick nöja sig med en andraplats i H80, och tvåa blev även Bosse i H85, Niklas i H20 (igen), samt Carina i D60. Karolina tog en fin 3:e-plats i den stenhårda D40-klassen.

Arrangemanget kan vi vara stolta över, och många klubbmedlemmar har lagt ner mycket tid. På arenan och i tävlingsenkäten har vi fått beröm både för roliga banor och för avsaknad av köer både på toa, marka och utstämpling. Bra jobbat!

Nästa helg blir det natt-KM på fredagen, just nu med 39 stycken från Sumpan som vågar sig ut i Södertörnsnatten. På söndagen blir det stafett-DM med hela 19 lag anmälda.

Skribent: Åsa Lindh
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Webbplats Silva.se Facebook @silvaglobal Instagram #silvaglobal

 

ICA Järvastaden

 

Alewalds.se

Postadress:
Sundbybergs IK - Orientering
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info