Hoppa till sidans innehåll

Detta är Orientering


Orientering är en form av terränglöpning, där man måste passera en rad så kallade kontrollpunkter i rätt ordning. För att hitta kontrollpunkterna får man en karta där de är markerade. I verkligheten är kontrollpunkterna markerade med orange-vita skärmar.

          Kontroll_karta                       Kontroll_ny      

                Kontroll på kartan                                  Kontroll i verkligheten

Orientering handlar inte bara om att springa snabbt, utan också om att välja den bästa vägen. Det är alltså en form av problemlösning, så att man tränar både kropp och knopp samtidigt.

TC

Det arrangeras orienteringstävlingar i stort sett varje helg, även om det är mest tävlingar under vår och höst. Tävlingarna äger rum på så kallade tävlingscentrum, som byggs upp tillfälligt. Det finns banor för alla, från småknattar som får följa en snitslad bana till herrar och damer över 90 år. Vill man inte springa tävlingsklass finns det öppna motionsbanor.

SI-pinne

För att springa en bana behöver man inte så mycket utrustning, bara ett par lämpliga skor, en kompass och en elektronisk pinne som man registrerar kontrollerna med. En sådan pinne kan man hyra på tävlingen.

Om du vill veta mer har Svenska Orienteringsförbundet tagit fram en broschyr som heter "Orientering för nybörjare". Eller kontaktar du oss!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:03 Skribent: Åsa Lindh

 

 

 

 

 

ICA Järvastaden

  

Postadress:
Sundbybergs IK - Orientering
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info