Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


Vi har en stor grupp barn och ungdomar, med deltagare i de flesta åldersgrupper från 8 till 16 år. Basen är Ursvik, där den ordinarie träningen äger rum på torsdagar under vår och höst.

För de allra yngsta, 6-7 år, har vi “Skogskul” på tisdagar. Vi springer och leker i skogen i Ursvik, ibland med orienteringsinspirerade inslag.

Parallellt på tisdagar finns för 8-12 åringar “Fart&Fläkt” som är löpträning blandat med lek och orientering.

På våren det år man fyller 8 kan man börja i nybörjargruppen på torsdagar, eller på Skogsskolan, som brukar äga rum under sommarlov och höstlov. För vana orienterare är det bara att hoppa in i lämplig träningsgrupp.

I Ungdomsserien får man springa med en vuxen som "skuggaSå snart man lärt sig grunderna går det att börja tävla i till exempel Ungdomsserien, där det går bra att bli skuggad av en förälder eller annan vuxen klubbmedlem om man inte vill ge sig ut ensam i skogen. Man kan också springa tillsammans med en kompis.

Nordcupen, som äger rum i oktober och november, är också en lämplig nybörjartävling. I både Ungdomsserien och Nordcupen är det viktigast att delta, placeringen spelar mindre roll, eftersom alla som startar samlar poäng åt klubben.

Att springa tillsammans i lag tycker många att är roligt. Några av de stafetter, eller kavlar som det kallas, där vi försöker delta är Rånäskavlen, Ungdomskavlen i samband med 10-mila, StOF:s sommarläger, DM-kavlen, Österåkerkavlen och Daladubbeln.

Vill man tävla mer finns det en mängd olika tävlingar under vår och höst, där vi alltid har gott om deltagare i klasserna HD10 till HD16.

För ungdomar ordnar både klubben och orienteringsförbundet en rad läger, till exempel klubbens upptaktsläger på våren och StOF:s sommarläger med tältning i början av sommaren.

Sumpans ungdomar har placerat sig väl framme i toppen av Ungdomsserien i Stockholmsdistriktet och vi har på senare år även haft deltagare på Ungdoms-SM i orientering. I Sumpan får både nybörjare och erfarna ungdomar plats i klubben.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:44 Skribent: Åsa Lindh
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

ICA Järvastaden

  

Postadress:
Sundbybergs IK - Orientering
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info