Hoppa till sidans innehåll

Visselblåsartjänst


Våra värderingar

Sundbybergs IK:s verksamhet vilar på starka värderingar. Du som medlem eller anställd har en viktig roll för att dessa efterlevs.

Alla får vara med

SIK välkomnar alla till att idrotta efter sina egna förutsättningar. Att alla får vara med är en framgångsfaktor: en bred bas ger en bättre spets.

Gemenskap

SIK har en bra gemenskap och alla får uppleva kamratskap.

Glädje

SIK präglas av en glädjefylld atmosfär där varje individ bidrar med en positiv inställning.

Kommunikation

SIK har en öppen kommunikation både inom och utom föreningen, där alla medlemmar känner till verksamheten och vi tillsammans formar SIK.

Utveckling

SIK har ett utvecklingsorienterat klimat där verksamheten ständigt förnyas och individer uppmanas och får hjälp med att ta ansvar för sin utveckling.

Vår visselblåsartjänst

Visselblåsartjänsten ger våra medlemmar och medarbetare en möjlighet att informera om en misstanke om ett allvarligt missförhållande. Det kan handla om exempelvis matchfixning, sexuella trakasserier och övergrepp, mobbning eller korruption. Vår visselblåsartjänst är ett ”early warning system” för att minska risker och säkerställa att våra värderingar efterlevs.

I första hand uppmanar vi dig att vända dig till en ledare eller styrelsemedlem i din sektion. Om du känner att du inte kan vara öppen med din information erbjuder vi en möjlighet att anonymt rapportera din farhåga.

 När kan jag använda visselblåsartjänsten?

Visselblåsartjänsten kan användas för att lämna information om en farhåga om något som inte är i linje med våra värderingar och etiska principer, och som allvarligt kan påverka vår förening och våra medlemmar.

Så här hanteras ditt meddelande

För att trygga din anonymitet hanteras tjänsten av en extern part WhistleB, Whistleblowing Centre, https://whistleb.com. Kommunikationskanalen är krypterad och lösenordsskyddad. 

Alla meddelanden behandlas konfidentiellt. Personuppgift som rör lagöverträdelse behandlas enbart för nyckelpersoner eller personer i ledande ställning i Sverige.

Länk till visselblåsartjänsten

 

https://report.whistleb.com/sv/sundbybergsik

 Uppdaterad: 17 SEP 2019 17:33 Skribent: Ylva Wastesson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Sundbybergs IK
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info