Hoppa till sidans innehåll

Förhållningssätt till Covid-19

12 MAR 2020 10:52
Här kommer information till hur Sundbybergs IK ställer sig till hanteringen av Coronaviruset.
  • Skapad: 12 MAR 2020 10:52

Precis som många andra föreningar, arbetsplatser och skolor får vi många frågor just nu från våra medlemmar kring hur vi ska förhålla oss till spridningen av coronaviruset Covid-19. Nedan följer mer detaljerad information hur vi tar ställning till coronaviruset:

  • Alla träningsgrupper/sektioner fortsätter sin dagliga verksamhet. Vår inställning är att alla friska barn och vuxna är tillåtna att träna och spela matcher.
  • Sundbybergs IK uppmanar alla som nyligen kommit tillbaka från resor i Iran, Italien, Kina, Sydkorea och Österrike att stanna hemma i 14 dagar för att säkerställa att inga symptom uppstår. Denna åtgärd genomför vi för att visa hänsyn till alla i föreningen och särskilt till våra ideella ledare ute i föreningen.
  • Vi följer löpande eventuell ny information och beslut från Folkhälsomyndigheten.
  • Vad gäller resor för träningsgrupper/sektioner som ska åka på träningsläger/tävlingar utomlands är rekommendationen att följa Utrikesdepartementets reseinformation. Du hittar reseinformation land för land på Utrikesdepartementets webbplats.

Riksidrottsförbundet (RF) rekommenderar samtliga att följa Folkhälsomyndighetens riskbedömning och allmänna råd. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten: 

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Skribent: Ylva Wastesson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Sundbybergs IK
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info