Hoppa till sidans innehåll

Visselblåsartjänst

18 SEP 2019 10:30
Nu lanserar vi en tjänst för anonym rapportering
  • Skapad: 18 SEP 2019 10:30

Nu lanserar vi en tjänst för anonym rapportering

 

Sundbybergs IK strävar efter att vara en transparent förening där verksamheten vilar på starka värderingar. Du som medlem eller anställd har en viktig roll för att våra värderingar efterlevs och för att fånga upp eventuella oegentligheter som behöver korrigeras.

 

Nu lanserar vi ett system för anonym rapportering, ett så kallat visselblåsarsystem. Via systemet kan du som medlem eller anställd uppmärksamma oss om allvarliga risker som kan skada vår förening och våra medlemmar. Det kan handla om exempelvis matchfixning, sexuella trakasserier och övergrepp, mobbning eller korruption.

 

Visselblåsarkanalen hanteras av WhistleB, en extern tjänsteleverantör, och inkomna meddelanden hanteras av representanter från Sundbybergs IK:s klubbstyrelse. Alla meddelanden är krypterade. För att säkerställa anonymiteten sparar WhistleB inte IP adresser eller annan metadata, data som kan härledas till personen som skickat meddelandet. Personen som skickar ett meddelade förblir anonym även i en fortsatt dialog med de ansvariga för Sundbybergs IK.  

 

Du kommer till visselblåsartjänsten genom följande länk: https://report.whistleb.com/sv/sundbybergsik

 

Innan du använder tjänsten får du gärna fundera på om det som du vill rapportera är något som du skulle kunna lyfta med en ledare eller styrelsemedlem inom din sektion eller direkt med någon i klubbstyrelsen. Om du känner att det inte går att göra det och du vill vara anonym finns nu även möjligheten att använda visselblåsartjänsten.

Skribent: Ylva Wastesson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Sundbybergs IK
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info