Hoppa till sidans innehåll

Historia


År 1986 drog Carsten Avehag (Sm-guld i trippel 1998) och Hasse Burman tillsammans med ett flertal andra grabbar igång Norra Sundsvalls Sportklubb med spel på korpnivå. En styrelse bildades med Hasse Burman som ordförande. Redan vid det här stadiet bestämde man sig för att bedriva rinkbandy, fotboll och innebandy. Boulen skulle dröja men inom en inte allt för lång tid drog man så igång boulen och även här hade Hasse ett finger med.

Från början låg medlemsantalet kring 50 personer men entusiasmen var hög. Den lilla kvartersklubben växte i takt med ökat intresse och i början av 90-talet hade den lilla klubben med 50 personer vuxit till en stor med 100-talet medlemmar och vid 5-års jubileumet var klubben en företeelse i Sundsvall och det talades om att man ville spela även på dagtid. Första tävlingen som klubben deltog i var DM i Umeå där far och son Burman representerade föreningen. Det representantskapet gav mersmak för övriga och med tiden växte antalet licenserade spelare markant. Resor företogs till Stockholm bl.a. med över 40 medlemmar iklädda ”klubbuniform” vilket ansågs lite lustigt inom boulevärlden och man skrattade lite i smyg bakom ryggen på det ”lustiga” Sundsvallsgänget.

Det allra första SM deltagandet ägde rum i Boden och det resulterade i medaljer på en gång. ”Oldtimern” Berra Johansson slog till med ett silver i veteransingel medan Jens Bäck och Charlotte Sällbom tog brons i juniormixed. Klubbens nuvarande namn kom sig av att de övriga sektionerna lades ner, då försvann även namnet Norra Sundsvalls Sportklubb. Om vi idag ser vad klubben har nått för resultat sedan starten så kan vi räkna in en vinst och ett flertal bra placeringar i veteranelitserien, spel i öppna elitserien, en vinst och ett flertal semifinaler och finaler i Svenska Cupen dam samt en semifinal i Svenska Cupen Öppen.

På individnivå kan vi stoltsera med 8 SM-guld och 32 topp-4-placeringar utöver det, då det gäller DM är vi uppe i över 110 vinster! På DM har vi dessutom vunnit klubbligan vid hela 12 tillfällen, den senaste vinsten 2017 i Kalix.

Uppdaterad: 14 JUL 2017 07:00 Skribent: Charlotte Sällbom

Postadress:
Sundsvalls BK - Boule
Box 822
85123 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info