Hoppa till sidans innehåll

2 representanter i Alpina Landslaget

28 APR 2020 13:22
Under fredagen presenterade Svenska Alpina Landslaget sin trupp inför säsongen 2020/2021. Landslaget har till kommande säsong minskat från 3 till 2 grupper och Sundsvalls slalomklubb är stolt att ha 2 st representanter i träningsgrupp 2.
  • Uppdaterad: 28 APR 2020 13:22

Axel och Gustaf Lindqvist.

Årets tävlingssäsong blev hastigt avslutad p.g.a. COVID – 19 och ni har kanske inte hunnit summera den ännu, men har ni någon höjdpunkt som ni skulle kunna dela med er av?

Axel: Vinsten av Nocco Alpine Elite Tour var min största höjdpunkt under den gångna säsongen. Det är ett av de mål jag haft under säsongen, så det var kul att jag lyckades med det.  Sen var det så klart härligt att vinna guldet i ÄJSM slalomen och bronset i ÄJSM storslalom.

Gustaf: Första FIS-segern!! Jag vann storslalom i GS I Klövsjös storslalombacke.  Att få vinna i hård konkurrens är alltid tillfredsställande. Bland höjdpunkterna återfinns också möjligheten jag fick att tävla i Kina och Sydkorea. Erfarenheter jag tar med mig för framtiden.

Axel, du lämnar skidgymnasiet nu till sommaren  - kan du berätta lite vad dina planer är inför hösten?

Axel: Jag har inte helt fullt landat i det. Jag har sökt några kurser på Mittuniversitet och till KTH. Vi får se vad det blir, men mitt största fokus kommer att ligga på skidåkningen och träningen med laget. Det skulle vara skönt att bara kunna fokusera på skidåkningen. 

Avslutningsvis skulle det vara roligt att höra hur ni förbereder er inför nästa säsong. Kan ni dela med er av något trix som gör försäsongsträningen extra rolig?

Axel: Jag tycker alltid det är roligt med försäsongsträningen. Extra kul blir det om man är ett gäng och kan träna tillsammans, då blir det alltid roligare och lättare,

Gustaf: Jag tänker träna på med fysen och försöka stärka mig generellt. När det gäller fysdelen så är variation viktigt liksom att kombinera jobbiga träningar med lättare träningar. Skidåkningsdelen är ju alltid kul. 

Då ser vi fram emot att följa er under kommande säsong. Ett stort lycka till!

Axel Lindqvist

Skribent: Viktoria Lindstrand
Epost: Adressen Gömd
Till Sundsvalls slalombackes hemsida
Öppettider & liftkortspriser
 

Hoome United
Boka liftkort
SSF TA
grasroten_250x120
 

Postadress:
Sundsvalls SLK - Skidor
Sundsvalls SLK, Mogatan 60
85460 Sundsvall

Besöksadress:
Enhörningsvägen 101
85460 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

SCA

 

Södra Berget

 Ica Maxi

Nouryon

ICA Kvantum

 ICA Bergsgatan

 

vasa

Ego

 

ST

Grant

CoreIT