Hoppa till sidans innehåll

Södra Berget Bike Park tar form

24 JUL 2019 21:50
Trots att det är sommar, och normalt lågsäsong för oss i slalomklubbben, är det full aktivitet i vår backe. Arbetet med Södra Berget Bike Park och byggandet av cykelleder i backen pågår just nu och kommer att fortsätta under början av hösten.
  • Skapad: 24 JUL 2019 21:50

Det blir en blå och en grön led (samma gradering som utförsåkning) från toppen av berget eller med start i barnbacken. Redan nu är leden i barnbacken klar och arbetet har flyttat över till ”tarmen” i huvudbacken. Om allt går enligt plan är det dags för invigning i september. Då kommer även liften att köras igång och transportera cyklisterna till toppen. Vill man redan nu prova på banorna i barnbacken får man ta sig upp för egen maskin.Slalomklubben ansvarar för anläggandet av banorna enligt beslut vid senaste årsmötet. Finansieringen sker via bidrag från Allmänna arvsfonden, länsstyrelsen och Sundsvall kommun. Den totala investeringen uppgår till två miljoner kronor fördelat över två år. Josef Andersson, ordförande i den nystartade cykelkommittén, projektleder arbetet.Att slalomklubben gör en satsning på cykelleder har flera orsaker. Förutom att bredda vår verksamhet finns en möjlig inkomstkälla även sommartid som kan motivera att ha personal anställd i backbolaget och på så vis få kontinuitet och kvalitet över hela året. I övrigt kommer verksamheten att bemannas med sommarjobbare och ideella krafter via cykelkommittén.

Är du intresserad av att följa utvecklingen nu under sommaren kan du kolla in cykelparkens facebook- eller hemsida: https://www.facebook.com/sodrabergetbikepark/ 
http://sodrabergetbikepark.se

Skribent: Tomas Åberg
Epost: Adressen Gömd
Till Sundsvalls slalombackes hemsida
Öppettider & liftkortspriser
Hoome United
Boka liftkort
SSF TA
ullmax
 
grasroten_250x120
 

Postadress:
Sundsvalls SLK - Skidor
Sundsvalls SLK, Mogatan 60
85460 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

SCA

 

Södra Berget

 Ica Maxi

Nouryon

XL Fresks ICA Kvantum

ICA Bergsgatan

Ego

Vasa Bryggerier GT

ST