Hoppa till sidans innehåll

Utbildning Tränare


A och O för en fungerande träningsverksamhet är att klubben har välutbildade tränare. Ambitionen i Sundsvalls Slalomklubb är att skola in nya tränare i träningsgrupperna allt eftersom behov finns för att få verksamheten att fungera och utvecklas.

Träningsverksamheten planeras och administreras av Träningskommittén och Styrelsen beslutar om omfattningen beroende på hur mycket resurser som lagts på träning innevarande budgetår.

Tränarutbildning kan grovt sett delas upp i tre kategorier. Först och främst Svenska Skidförbundets utbildningsstege, det är klubbens interna tränarkurser samt övrig utbildning som är viktig för klubbens tränare att ha.

 

Svenska skidförbundets tränarkurser

När en tränare bestämt sig för att vara en mera stadigvarande tränare i klubben, kanske efter ett år som hjälptränare i en grupp, är det rimligt att genomgå Svensk Alpin Tränarutbildning 1, som förbereder för träning av de yngsta åkarna. Den kan sedan byggas på efter hand med steg 2 och 3. Förbundet har också en rad specialkurser som till exempel fördjupning i fartdisciplinerna.

 

Klubbens interna tränarkurser

 

Som ett exempel på hur en intern tränarkurs kan se ut, se nedanstående bilaga.

 

Annan viktig utbildning

Som tränare är det flera andra färdigheter än det som handlar om själva skidåkandet som är viktiga att vara förtrogen med. Ett sådant område rör hanteringen av skadade och kunskap om hur man ska förflytta skadade personer från backen.

Röda korset

Räddningspulkan

Uppdaterad: 09 NOV 2017 15:33 Skribent: Sven Olofsson
Till Sundsvalls slalombackes hemsida
Öppettider & liftkortspriser
 

Hoome United
Boka liftkort
SSF TA
grasroten_250x120
 

Postadress:
Sundsvalls SLK - Skidor
Sundsvalls SLK, Mogatan 60
85460 Sundsvall

Besöksadress:
Enhörningsvägen 101
85460 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

SCA

 

Södra Berget

 Ica Maxi

Nouryon

ICA Kvantum

 ICA Bergsgatan

 

vasa

Ego

 

ST

Grant

CoreIT