Hoppa till sidans innehåll

High Five


Barnen är det viktigaste vi har, och vi i Surahammars IF vill självklart ta vårt ansvar för att kunna erbjuda alla som idrottar i och kring föreningen en trygg miljö, präglad av glädje och gemenskap. Tyvärr är inte idrotten någon frizon, utan här och var dyker det upp situationer som bär spår av såväl kränkningar som mobbning och våld.

För att säkerställa att vi i Surahammars IF fortsätter vara en förening i framkant, med sunda värderingar, fri från nämnda kränkningar så har vi tagit hjälp av Rädda Barnen och SISU. Med deras hjälp skall alla i föreningen, från styrelse till ledare, föräldrar och våra aktiva barn och ungdomar få lära sig hur man skall uppträda mot varandra, mot ledare, domare osv.

Vi kommer tack vare detta viktiga samarbetsprojekt få tydliga handlingsplaner som gör att vi löpande och aktivt kan arbeta med våra medlemmar för att säkerställa det klimat och de värdegrunder som vi vill ska genomsyra föreningen.

Under tre kvällar i april-maj kommer representanter från föreningen få lära sig massor om barn och ungdomars rättigheter, men också en hel del om våra skyldigheter. Hur agerar jag som spelare, ledare och förälder, och säger jag ifrån i situationer som gränsar mot mobbning och kränkningar?

Vi kommer med stöd från Rädda Barnen och SISU få de verktyg som krävs för att vi enklare skall kunna upptäcka och motverka situationer som kan upplevas kränkande.

Vi vill genom att gå in i detta projekt visa att vi bryr oss. Vi vill också säkerställa att vi i Surahammars IF får en tydlig värdegrund och vi vill att föreningen i alla lägen skall förmedla en känsla av glädje och gemenskap.

Vi vill också att Surahammars IF skall vara en utvecklande och inkluderande förening där vi genom vårt aktiva arbete får så många som möjligt att stanna så länge som möjligt och att vi kan ge alla samma fina förutsättningar att utvecklas som såväl medmänniskor som ishockeyspelare/ledare/domare.

 Vi ser High Five som en start på ett arbete som aldrig får ta slut. Vi ska varje dag, varje vecka, året runt arbeta med dessa frågor så att alla som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med Surahammars IF känner sig välkomna och inkluderade i en miljö fylld av glädje, fri från kränkningar, mobbning, sexuella trakasserier, våld eller diskriminering.

 

Jenny Pikkarainen, Ordförande
Mattias Forsberg, Vice Ordförande

Uppdaterad: 26 APR 2018 18:12
Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 0220-31022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

High Five

 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4