Hoppa till sidans innehåll

Ha kul på isen!

14 JUN 2018 18:26
Möt Tigern Norrström i en liten serie på tre delar. Här den sista; om glädje och sommarträning!
  • Skapad: 14 JUN 2018 18:26

Mer är 600 matcher, 16 säsonger. En notorisk målskytt, vindsnabb och en Tiger i rinken. Men skulle hans spelstil fungera i dagens hockey! "

Det är nog tveksamt. Hockeyn idag är alldeles för mycket taktik tycker jag. De flesta spelar inte heller för ett klubbmärke utan byter ständigt lag. När vi skrev ett kontrakt så gällde det. Så är det inte idag. Men det landslag som tog VM-guld i våras spelade kul hockey"
Tre Kronor
Tre Kronor gör skäl för namnet "Hela Sveriges Landslag"

De är intressant att titta lite närmare på det hyllade svenska landslag som tog VM-guld i Danmark 2018. En sammanställning visar att bara en knapp handfull spelare fostrats i en elitserieklubb. De flesta elitspelarna har moderklubbar som Kågedalen, Lerum, Ore, Sudret, Arvika eller Skäret. Svensk hockey vilar på klubbar som Sura, Arboga, Fagersta och Kramforsalliansen. "Därför är det viktigt att en klubb som Sura fortsätter satsa på ungdomsverksamhet", menar Tigern.

"För att vara ledare idag behöver du vara en människokännare. Det gäller att kunna ta var och en utifrån deras förutsättningar. Jag försöker ta med mig det jag upplevt som spelare och dela med mig av det. Det är viktigt att barnen och ungdomarna har roligt när de kommer ut på isen. Jag skulle vilja komma tillbaka till lite av den bruksanda som fanns. Där egna produkter kom in och tog plats i a-laget. Har du ett bra juniorlag så har du påfyllning".
Rune Tigern Norrström
Rune "Tigern" Norrström 

Efter en tung säsong satsar Sura inför säsongen 18/19 på ett delvis nytt lag med många unga spelare. En spännande satsning som också ger ny utmaningar. Ett lag ska svetsas samman och det är viktigt att alla trivs och har roligt både på och utanför isen. Tigern hoppas också på ett större gensvar från Surapubliken.

"Satsningen känns bra så nu är det bara att hoppas att publiken kommer. Ligger vi med högt upp i serien och vinner några matcher så kommer fler. Stöd från publiken betyder mycket för spelarna"..

Han skickar med en hälsning till alla hockeyspelare. Det gäller sommarträning. ”Ska du spela hockey i vinter så är det sommarträning som gäller”, konstaterar han. Dessutom undviker du skador.

"Jag har inga skador alls efter min långa karriär. Men jag var alltid noga med sommarträning. Är du väl tränad när du går på is så får du inga skador!"

Text: Pelle Söderbäck

 

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4