Hoppa till sidans innehåll

Det var inget snack om saken

16 JAN 2019 22:49
Blue Hammers gjorde sin absolut bästa match för säsongen när laget besegrade Malung med 6-1 på onsdagskvällen. Man bjöd på mål som det var länge sen man såg i Surahallen och man spelade säkert i försvaret.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2019 22:49

Det började dock inte så bra, för gästerna tog ledningen redan efter 1:06. Men 4:39 kvitterade Jakob Forslund till 1-1, ribba in. Skotten i första perioden 9-9.

I andra perioden så började Sura att äntligen spela ut. Joakim Landqvist gav tidigt Sura ledningen med 2-1. Sen ökade måltjuven Charlie Hellström på till 3-1 efter 2:04 och Malung tvingades ta en tidig timeout. Men det hjälpte föga för 6:22 ringde det igen. Jesper Törnblom la in pucken i kassen efter exemplariskt förarbete av Marcus Wahlgren och Erik Sallhag.

Sura vann perioden med 3-0 och skotten med 17-9. Hade man utnyttjat de tre powerplaytillfällen man hade så hade det ramlat iväg ytterligare men Malungs målvakt satte stopp för det med några svettiga räddningar.

3:29 in i sista perioden kom nog kvällens snyggaste mål när Charlie Hellström stack i väg på vänsterkanten och bröt in framför kassen, drog bort målvakte och la in trissan i tom kasse. Ett mål som platsat i vilken NHL-highlight som helst. Hellström som nu gjort poäng i fem raka matcher. Nicklas Larsson och Tom Olsson stod för framspelningen.

Sen satte kanske matchens utropstecken, Viktor Burman punkt för målkavalkaden med sitt första mål för säsongen. Burman som verkligen kommit igång med skridskoåkningen och tar för sig ordentligt i matchen.

Skotten i sista perioden 14-9 och totalt 40-27.

Efter en sådan här match så vill man ju hylla hela laget, men det finns vissa utropstecken, Viktor Burman är ett. Philip Panérus och combackande Erik Sallhag ett annat. Grabbarna bjuder på mycket energi i spelet.

Roligt också att Marcus Wahlgren börjar växa in i Hockeyettantempot. Han utnyttjar sin skridskoåkning ordentligt nu. Sen jobbar och sliter Jakob Forslund och Kevin Berglund som alltid hårt. och nu har även Oscar Sinnby kommit igång med sin skridskoåkning och spelet börjar äntligen stämma för honom.

Det här var Suras 900:e vinst genom tiderna gällande seriematcher. På lördag åker Sura ner till Skövde, den matchen ser vi fram mot.

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4