Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Forsberg

Sura nollades borta mot Arboga

03 FEB 2019 19:58
Trots en jämn match i drygt två perioder blev det till slut en blytung förlust för våra killar i Blue Hammers. Bottenkollegan Arboga kunde med två olyckliga och snabba mål i tredje perioden få det övertag som till slut gav laget segern med 3-0
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 19:58

Det var en i förväg och på papperet oviss och viktig drabbning som väntade mellan de båda lagen. Både Arboga och Surahammar har haft det motigt och kämpar just nu med näbbar och klor i botten av tabellen för att undvika negativt kval. För våra kämpar i Blue Hammers hade ett positivt resultat idag skapat närkontakt med såväl Arboga som Malung och på allvar skapat nerv inför avslutningen. Tyvärr blev utgången en helt annan.

 Matchen inleddes i ett högt tempo, om än något slarvigt. Chanser och halvchanser byttes lagen emellan och det var väl på det stora hela rättvist med 0-0 efter första perioden. Noterbart är att Oliver Nordmark i slutet av första ronden tappade humöret varvid domare Thomas McCarthy tappade tålamodet. Den konflikten de båda emellan innebar 5 minuter + game för Nordmark och Sura fick kämpa hårt i numerärt underläge i första periodens avslutande fem minuter. Långa minuter men Sura försvarade sig bra och det var som sagt mållöst efter 20 minuters spel (skott: 9-5).

Andra perioden var en försiktig historia och förutom varsin utvisning lyckades de båda lagen inte skapa särskilt mycket. 0-0 även efter mittronden (skott: 14-13)

I tredje perioden tog hemmalaget ledningen med 1-0. Det var den spelsugne och fram tills idag avstängde Jimmy Hellström (efter huvudtacklingen mot Jesper Voss) som i sin ”comeback” fanns på rätt plats vid rätt tillfälle och ur snäv vinkel petade in pucken och gav hemmalaget ledningen. Knappt hade våra killar i Sura hämtat sig från den motgången innan det bara knappa minuten senare ”ringde” igen bakom Rasmus Fahlander. 2-0 till Arboga genom Roman Semjonov.

Då tog tränarduon timeout och därefter ryckte våra krigare upp sig något och hade också några få chanser till reducering, men då sista perioden blev sönderryckt av en mängd utvisningar så fick aldrig Sura det lugn och den stabilitet i sitt spel som krävts för att göra ordentlig match av drabbningen.

När Linus Pellfolk sen gjorde 3-0 till IFK Arboga med två och en halv minut så var det definitivt ridå ner för våra kämpar.

3-0 slutade matchen och för hemmalaget så blir onsdagens bortamatch mot Malung otroligt viktig inför fortsättningen. Sura har sex matcher kvar att spela.  Vi har i dagsläget sju poäng upp till onsdagens motståndare Malung så då förstår ni hur viktig matchen blir för våra kämpar i Blue Hammers.

Vi nådde Suras tränare Conny Grundström efter matchen;

– Jag tycker att det var en jämn match där vi tyvärr har väldigt svårt att förvalta vårt fina spel. Vi är lite trubbiga och hamnar lätt på utsidan av våra motståndare, för långt från målet. Det krävs en hel del karaktär för att ta sig in på motståndarna och skapa lägena, något vi inte klarar av idag och får fortsätta jobba med.

– Vi har också svårt att få till våra special teams. Såväl boxplay som powerplay fungerar inte riktigt och där måste vi bli bättre framöver för att få den utdelning som krävs. Nu fick vi Oliver Nordmark utvisad för någon svordom och det påverkar oss också negativt. Det kan bli så att han blir avstängd någon match också och det är förstås ett avbräck för oss som redan saknar Henrik Nordström och Philip Panerús på grund av skador.

–  Men oavsett så har vi på intet sätt gett upp och vi pratar inte så mycket tabell. Vårt fokus är att hela tiden utveckla oss till det bättre. Summerar gör vi efter säsongen.

Har gruppen det som krävs för att lyfta sig det sista och undvika negativt kval?

–  Vi har en bra och utvecklingsbar grupp och trots motgångar så är det väldigt bra go i gänget. Det gör att jag kan lova full gas ända in i kaklet, avslutar Conny Grundström

Tar vi full pott i de sju återstående matcherna så får vi 18 poäng (+ de 11 vi redan har). Totalt 29 poäng och det skulle räcka långt. Kan så klart kännas som en utopi med tanke på hur det har studsat hittills men vi ger inte upp och ser det inte som omöjligt om bara studsgudarna hamnar på vår sida i serieepilogen.


IFK ARBOGA  SURAHAMMARS IF 3-0 (0-0, 0-0, 3-0) Skott: 33-29

41:16  1-0 Jimmy Hellström
42:05  2-0 Roman Semjonov
57:22  3-0 Linus Pellfolk

Nästa hemmamatch blir på fredag 8:e februari klockan 19.00 mot Skövde IK. Viktigt nu att vi alla med hjärtat hos Surahammars IF kommer ner till Surahallen och ger grabbarna vårt stöd.

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4