Hoppa till sidans innehåll

Än tunnare trupp avslutar höstsäsongen borta mot Nyköping

11 DEC 2019 18:22
På onsdagskvällen avslutar Surahammars IF höstsäsongen med match borta mot Nyköping, och det är efter några sena avhopp en om möjligt ännu tunnare trupp än normalt som ska mäta krafterna i ATG Hockeyettan Västra
  • Uppdaterad: 11 DEC 2019 18:22

Tidigare i veckan blev det klart att såväl målvakten Philip Olsson som backen Oscar Onsmar avslutar sina kontrakt med Surahammars IF. Philip Olsson har enligt uppgift tappat motivationen och funderar helt på att lägga av med ishockeyn, medan Oscar Onsmar tyckt pendlingen mellan hemmet i Arboga och spelet i Sura slitit på privatlivet. Oscar Onsmar har därför valt att återgå till  IFK Arboga där han förväntas debutera redan i kväll mot Hammarö i Hockeytvåan .

En tuff sits för Surahamar. Ett lag som redan innan var kort om folk. Men den avslutande matchen skall spelas och vi fick några ord med Suras luttrade tränare Conny Grundström om nuläget, kvällens match och framtiden.

- Idag matchar vi sex stycken juniorer. Vi hade faktiskt hela J20-lagets backbesättning på träningen igår. En rätt unik situation men vi skall göra vårt bästa.

- Höstsäsongen har så klart varit en stor besvikelse. Resultaten har uteblivit och det är väl ingen hemlighet att vi har fått gått väldigt kort om folk med otroligt mycket skador och sjukdomar. Jag har aldrig upplevt nått liknande så länge jag varit med i Sura. Det är väldigt många som har fått slita hårt och det tar på både psyke och kropp. Nu ser vi ju att några inte orkar fullfölja heller och det är naturligtvis inte bra.

Hur går ni vidare nu. Det är bara några veckors vila och sen väntar en vårsäsong som kan bli lång. Ni har ju knappt en full trupp

- Vi jobbar för fullt med att förstärka truppen, framförallt backsidan och möjligtvis också en center. Viktigaste är i alla fall att så många som möjligt blir friska och kommer tillbaka. Att alla är tillbaka vid årskiftet hela och friska skulle naturligtvis ändra mycket för oss. Vi behöver energi och nått att tro på. Ingen har gett upp, så får vi bara vittring igen kan det bli en kul vår.

Hur ser du på att en redan tunn trupp nu tunnas ut ännu mer med de här sena avhoppen på Olsson och Onsmar?

Människan går alltid före så vi har väl inga åsikter om det, även om det är synd och sätter oss i en än mer prekär situation. Vi måste försöka ut och hitta nya spelare, och med lite tur så kan det bli bra av vad jag hört från styrelse och sportgrupp. Men man har hoppats förut, avslutar en lätt frustrerad Conny Grundström, tränare i Surahammars IF

Uppförsbacke på flera sätt för våra krigare i Surahammars IF alltså. Vi önskar killarna lycka till ikväll mot Nyköping och sen hoppas vi att killarnas kroppar (& knoppar) hinner piggna till lagom till vårseriens start.

Viktigt nu när föreningen stångas i motvind att vi alla sluter upp och visar att vi stöttar laget och även i framtiden vill se bra ishockey i Surahallen.

 

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

ATG

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

HiFI klubben

Lantz

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS

MISAB

Miljökompaniet

MJ´S Fuktteknik

Nordikon
Silfvernagel

Starka Betong

 

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

Conductus

Ekon Konsult

Kåpe Måleri

LF Invest

MotorNilsson

 PEAB

Sandvik

SP VVS

Svensk Cater
Uponor

BRONSPARTNERS
Sura Kom Tek

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen

Auto Tarrka
Borens Måleri

ELKON

 Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4