Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Forsberg

Blue Hammers pulvriserade Arboga på bortais

13 MAR 2019 23:57
Sura Blue Hammers tog sin andra raka seger i kvalserien till HockeyEttan när man på onsdagskvällen utklassade IFK Arboga med 7-2 på bortais.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2019 23:57

 Årets match, ja kanske till och med den bästa match Blue Hammers gjort på fem år. Det menar tränaren Conny Grundström efter onsdagens match borta mot Arboga. För även om hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter tre minuter så var det aldrig något snack om saken. Efter Jakob Forslunds kvittering fyra minuter in i första ronden så var det bara ett lag på isen.

Suraspelarna var överallt och gav inte hemmalaget minsta chans att skapa något eget spel. Våra killar var verkligen påkopplade ikväll och såväl det fysiska spelet som anfallsspelet höll högsta klass.

Efter Jakob Forslunds kvittering gav Joakim Landqvist Sura ledningen med 2-1 tolv minuter in i första perioden, ett resultat som stod sig perioden ut. Skotten i första perioden 11-9 till Sura. I andra perioden ökade Sura på till 3-1 genom Elias Silfver och 4-1 genom Eric Viklund. Båda målen i powerplay. Henrik Nordström ville sen inte vara sämre utan stänkte in 5-1 till Sura i spel 4 mot 5 (!!). Skotten i andra perioden 13-5 till Sura.

- Vi manövrerar ut dem totalt och Arboga kommer verkligen ingenstans. Vi gör en otrolig laginsats där förstafemman sätter tonen och startar upp ”maskinen”, sen följer alla andra bara efter och levererar den bästa hockey jag sett på många år. Alla killar gör verkligen en kanoninsats, säger en mycket nöjd Conny Grundström efter matchen.

Sura inledde sen tredje perioden i numerärt underläge efter att Kevin Berglund utvisats 5 + game för en tackling mot huvudet, men trots ett långt powerplay skapade Arboga väldigt lite, och när Sura väl blev fullt lag ja då gjorde Eric Viklund sitt andra mål för kvällen och 6-1 till Sura.

Arboga tilläts sedan reducera till 6-2 innan Marcus Wahlgren avslutade målskyttet när han gjorde 7-2 för Blue Hammers med fyra minuter kvar att spela. Skotten i tredje perioden 18-7 till Sura (totalt 42-21).

Det var ett glatt men samtidigt samlat gäng som webredaktionen tog emot i Surahallen strax före klockan 23 på onsdagskvällen

- En kanonmatch och en helt sjuk laginsats, men nu gäller det att njuta lagom och komma ner på jorden igen så det inte blir en negativ rekyl mot Hallsta på fredag, säger Jakob Forslund när han kliver ur bussen.

Något som även målvakten Philip Olsson höll med om.

- Viktigt att studsa tillbaka och hitta rätt fokus igen. Men oj vilken match vi gör. Laginsatsen är galen. Vi är överallt och gör verkligen jobbet till hundra procent.

- Det var svårt att stå ikväll. När vi är så pass överlägsna som vi var idag så står man lätt och kallnar till och det gör målvaktsjobbet knepigt. Framför allt när Arboga bara kom i korta sporadiska anfall. Men jag är nöjd med min insats och vi håller ihop det bra över 60 minuter avslutar Philip Olsson

Tränaren Conny Grundström var närmast tagen efter matchen och otroligt stolt över killarnas prestation.

- Det är sådant här man drömmer om när man börjar som idrottsledare. Att få en match där verkligen allt stämmer, där alla gör sitt jobb och vi får välförtjänt utdelning för det fina spel vi presterar. Vi käkar verkligen upp motståndarna ikväll. Vi gör fyra mål i powerplay och ett i boxplay. Årets match, helt klart och det på bortais mot det lag som borde vara våra svåraste motståndare i kvalet.

- Men nu måste vi ladda om. Vi får inte tro att vi är världsmästare bara för att vi gör en sån här kanoninsats utan nu är vi glada ikväll och en stund imorgon och sen laddar vi för derbyt på fredag mot Hallstahammar, avslutar Conny Grundström

 

IFK Arboga - Surahammars IF 2-7 (1-2, 0-3, 1-2) Skott: 21-42

03:00 1-0 Victor Colton (ARB)
04:08 1-1 Jakob Forslund (SUR)
12:06 1-2 Joakim Landqvist (SUR)
20:59 1-3 Elias Silfver (SUR)
23:55 1-4 Eric Viklund (SUR)
26:25 1-5 Henrik Nordström (SUR)
44:50 1-6 Eric Viklund (SUR)
51:47 2-6 Gustav Erikson (ARB)
55:39 2-7 Marcus Wahlgren (SUR)

Derby mot Hallstahammar i nästa omgång. Nedsläpp fredag 15/3 klockan 19.00. Vi hoppas du kommer dit och stöttar killarna. 

PS. Kom i tid, det kommer bli mycket folk. Lämna gärna bilen hemma då antalet parkeringsplatser är begränsade. DS.

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4