Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Forsberg

Blue Hammers redo för kvalserien

09 MAR 2019 17:29
På söndag eftermiddag börjar allvaret för kämparna i Sura Blue Hammers. Kvalserien till Hockeyettan drar igång med ett hett bruksderby hemma mot Fagersta AIK. En tuff uppgift laddad med en rejäl dos prestige.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 17:29

Efter två veckor utan matchspel av betydelse så är det nu fullt fokus som gäller för Blue Hammers när årets säsong skall avgöras med en tät, tuff, spännande och oviss kvalserie.

Tiden som gått efter sista seriematchen mot IFK Arboga (vinst 4-1) har präglats av träning, träning och åter träning. Dessutom har några av våra killar som varit lite slitna med småskavanker fått vila sig i form inför de utmaningar som väntar. I tisdags testades Blue Hammers i en träningsmatch mot Tyres/Hanviken. Matchen slutade 5-2 till våra killar och även om motståndet var onödigt blekt och matchen i sig inte höll någon högre klass så var det värdefullt att få skaka igång benen och även få göra lite mål.

Under lördagförmiddagen gjorde Blue Hammers sin sista träning inför kvalpremiären hemma mot Fagersta AIK och det var ett fokuserat lag med gott humor och hög fart som öste på nere i Surahallen. Trots att stundens allvar väntar så var det ett gäng med självförtroende som putsade de sista detaljerna inför kvalserien. Suras tränare Conny Grundström tycker att det käns bra inför premiären.

- Vi har tränat väldigt bra under uppehållet och alla har varit närvarande sånär som på Philip Panerus, så vi har verkligen kunnat förbereda oss på bästa sätt. Vi har också hunnit med en träningsmatch mot Hanviken där vi verkligen blandade och gav. Lite förståeligt när det är ett tag sen vi spelat så timing och dom där sista % kanske inte infinner sig.

Vad tror du då om kvalet som väntar?
- Jag tycker att vi har material och grundspel för att klara kvalet på ett bra sätt. Sen gäller det med tidigare kval i minnet, att ha kyla och skalle för att prestera också. Personligen så tycker jag att det kommer bli otroligt inspirerande att ta sig an så många lokalkonkurenter. Hoppas att suringarna också känner så och tar sig ner till hallen och hjälper oss.

- Nu börjar vi med Fagersta imorgon och det gäller att vara påslagna när pucken släpps. Vi är ödmjuka inför uppgiften och redo. Jag kan lova att det är 22 stycken hungriga spelare i suratröjor som brinner för märket och kommer sälja sig dyrt, säger tränaren Conny Grundström.

En annan som ser fram emot kvalet med skräckblandad förtjusning är veteranen Nicklas Larsson.

- Det skall bli kul men samtidigt lite läskigt. Vi och Arboga har ju allt att förlora medan lag som Fagersta och Hallsta har allt att vinna. Vi är ett bättre lag än våra motståndare bara vi fokuserar på vårt och ser till att hålla ett högt tempo, säger backen Nicklas Larson.

- Vi har haft en bra känsla på slutet. Det är en go stämning bland grabbarna och vi förstår allvaret men också tjusningen nu när det blir en kvalserie med många publikmatcher och heta derbyn. Det här skall vi bara klara av. Det finns inget annat och nu hoppas jag bara att Suringarna sluter upp och ger oss ett bra stöd i Surahallen avslutar Nicklas Larson.

Premiärmotståndarna Fagersta AIK hade en svajig höst men har från jul och framåt gått som tåget och slutade tvåa i sin serie bakom Strömsbro. Vi vet också att FAIK har en riktigt stark förstafemma med några riktigt vassa avslutare som vi måste få stopp på. Jesper Persson (36 mål) och Karl Hassel (21 mål) är lagets främsta poängplockare. Det kryddas sen med en målvakt i form av Lucas Johansson med en räddningsprocent över 92%.

Genom åren har Sura och Fagersta mötts 47 gånger. Sura har vunnit 26 av dessa medan Fagersta vunnit 17. Förhoppningsvis kan Sura lägga ytterligare en seger till den statistiken när matchen är slut på söndag kväll.

Nu återstår ett knappt dygn för oss att ladda inför det som kan bli en härlig publikfest med mycket känslor och stor dramatik. Vi hoppas att ni tar er ner till Surahallen imorgon och upplever spänningen på plats och ger killarna ert stöd. Nedsläpp klockan 16.00 Kom i tid! Sura Blå - Elda på!

OBS! Lämna gärna bilen hemma om du kan. Vi väntar oss mycket publik och då blir också utrymmet på parkeringen begränsat. Tack!

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4