Hoppa till sidans innehåll

Jämn match borta mot Köping

14 FEB 2020 21:45
Surahammars gjorde en mycket bra match i kvällens derby mot Köping. Lite vassare i avsluten så har man nog fått dit några fler mål. Men som sagt var spelet är på väg åt rätt håll.
  • Skapad: 14 FEB 2020 21:45

Trots att Köping fick ett tidigt mål så jämnade spelet ut sig i början av perioden och Sura kvitterade efter 4:36 när Marcus Wahlgren bröt i mittzonen och serverade Jakob Forslund som satte kvitteringen. Mot slutet av perioden blev man tillbaka tryckta och Köping kunde både ta ledningen och öka på till 3-1. Mot slutet av perioden fick Sura ett numerärt överläge. Tyvärr så slarvade man för mycket med passningarna, så man tappade ut pucken i mittzonen. Skotten efter första 16-13.

Sura började spelet i andra perioden i numerärt överläge och hade bra press mot Köpingskassen. Spelet betydligt jämnare. Marcus Wahlgren hade ett stolpskott i andra minuten. Spelet vänder pch det är rejält kaosartat framför Sura målet. Men man reder ut sitiuationen. Efter 4:07 Får Sura ett friläge, men det blir inget mål. Spelet väger över till Suras favör och Anton Ahlin får på ett patenterat slagskott som går i ribban och ner i målgården. Damien Kulynych står fint placerad vid stolpen och petar in returen till 3-2 efter 7:06. I nionde minuten blir Marcus Wahlgren fint frispelad av Jakob Forslund, men målvakten räddar. Men tillslut kommer kvitteringen Anton Ahlin glider in i slottet, får en macka av Kevin Bergllund och sätter sökert kvitteringen till 3-3 efter 9:58. Därefter snappar Jesper Hedman upp ett felpass, men skottet går tätt utanför. Sura har två chanser till Damien Kulynych skjuter i stolpen i 18:e minuten och sen gar Sura ett nytt friläge i 19:e minuten. Skotten i andra 11-8.

I tredje perioden börjar Köping bäst med en vass chans i första minuten. Sura blir sen ordentligt tillbaka pressade efter att ha slagit två icing i rad under andra minuten. I tedje minuten sticker Sura emellan och Jesper Hedman har ett direktskott som dock missar målet. Men köping trycker på och Philip Olsson gör en dubbelrddning i fjärde minuten. Men Köping etablerar hårt tryck i Sura zonen och 4-3 kommer som ett brev på posten. Resterande dela av perioden blir lite böljade. Sura får ett powerplay efter 15:57, men lyckas bara få ett avslut på mål. Trots att man har flera lägen att lägga pucken på mål. Sura chansar och plockar ut Olsson med 1:10 kvar av sista perioden. Men återigen så passar man mer än skjuter på målet. Med tre sekunder tar man timeout och hinner få i väg ett skott mot Köpingskassen. Skotten i sista perioden 11-7 och totalt 38-28.

Sura spelar bättre i den här matchen, så det är bara lite detaljer att slipa på. Passningsspelat måste vässas upp och sen måste man ta mera avslut och inte bara snurra runt runt i anfallszonen. In med pucken framför kassen och sen ha någon där som kan gröta in eventuella returer. Lite hockeyns ABC. Men som sagt var vi är på rätt väg, Nu laddar vi för Kumla hemma på söndag.

Matchfakta
Köping HC-Surahammars IF 4-3 (3-1, 0-2, 1-0)
Skott: 38-28 (16-13, 11-8, 11-7)
Utvisningar
KHC: 2x2 min
SIF: 0x2 min.
Domare: Thomas Mccarthy
Publik: 458

Första perioden
01:19 1-0 Johan Eek (Rickard Sundlöv)
04:36 1-1 Jakob Forslund (Marcus Wahlgren)
16:28 2-1 Marcus Viitanen (Jonte Berg, Hampus Pettersson)
18:10 3-1 Albin Olofsson (Jesper Söder)

Andra perioden
27:06 3-2 Damien Kulynych (Anton Ahlin, Jakob Forslund)
29:58 33 Anton Ahlin (Kevin Berglund, Johathan Karlsson)

Tredje perioden
44:57 4-3 Jonte Berg (Emil Norstedt, Marcus Viitanen)

 

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

ATG

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

HiFI klubben

Lantz

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS

MISAB

Miljökompaniet

MJ´S Fuktteknik

Nordikon
Silfvernagel

Starka Betong

 

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

Conductus

Ekon Konsult

LF Invest

MotorNilsson

 PEAB

Sandvik

SP VVS

Svensk Cater
Uponor

BRONSPARTNERS
Carlhans Järnarbeten AB
Sura Kom Tek

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen

Auto Tarrka
Borens Måleri

ELKON

 Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4