Hoppa till sidans innehåll

Klart med ny A-lags tränare

2018-04-16 22:34
I dag gjorde sportgruppen klart med ny A-lags tränare till Surahammars IF. Det blir Stefan Andersson som efter fem år i Luleå HFs organisation flyttar hem till ljusare trakter.
  • Uppdaterad: 2018-04-16 23:15

Lite korta fakta om Stefan Andersson. Han är 54 år och uppväxt i Surahammar. Stefan har de senaste fem säsongerna varit med i Luleå HF:s organisation på U16 och J18-sidan som tränare. Stefan har dessuton den här säsongen varit ansvarig för Norrbottens TV-pucklag. Han har tidigare också varit verksam i Surahammars IF i både J20 lag och A-lag. Senaste säsongen i Sura var 2008-2009.

Webbredaktionen ringde upp Stefan i kväll för en lite pratstund och så här berättade Stefan om varför han flyttar hemåt igen.

-Jag blev väldigt glad när jag fick frågan av Sura att träna deras A-lag och det kändes bra nu när jag skall flytta söderut igen efter fem år uppe i Luleå. Jag har ju trivts bra uppe i Luleå och har ju även utvecklas som tränare i Luleås organisation. Det är ju lite annorlunda att jobba i ett SHL-lag. Det har varit bra tränarkollegor att jobba med där, men jag kände att det ändå var dags att röra sig hemåt”, säger Stefan. 

Hur mycket följer han sin gamla moderklubb nu för tiden? 
- Jo jag ser en del matcher på Hockeyettan Live och sen följer jag Sura på Facebooksidan som jag tycker sprider information om klubben på ett mycket bra sätt. Sen känner jag igen Oscar Sinnby, som jag hade i Nackas U16-lag en gång i tiden. Sen ska man ju ha respekt för Sura som spelat över 25 säsonger i Division1/Hockeyettan, det vill inte säga lite av en så pass liten ort som Sura ändå är”

Vad kommer Du att tillföra till Surahammars IF som klubb?
- Jag hoppas att jag kan komma in med lite nya infallsvinklar och nytt tänk i seniorlaget. Men sen tycker jag det är viktigt att man får till en röd tråd genom hela föreningen och sen är fysbiten mycket viktig över hela linjen. Det är väl i stort sett några av de punkter som jag vill vara med och utveckla i Sura”.

Vad är målet med säsongen 2018-2019 i Sura? 
- Ja Sura har ju ett lag med många unga spelare och de är inte färdigutbildade än, så det finns mycket utveckling att jobba med där. Målet är ju att sätta ett bra spelsätt, där man jobbar över hela banan och hela tiden ligger rätt. Sen känns det som om föreningen vill något också, det tycker jag låter spännande. Och som jag sa tidigare, det kändes riktigt roligt när Sura hörde av sig till mig”, avslutar Stefan.

Föreningen hälsar Stefan välkommen tillbaka till Surahammars IF och önskar honom lycka till med tränarrollen under säsongen 2018-2019. Vi kommer lite senare att spela in ett lite reportage med Stefan till vår Facebooksida.

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Revisionsbyrån Hallstahammar

Starka Betong

 SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 0220-31022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

High Five

 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4