Hoppa till sidans innehåll

Patrik Juhlin ny huvudtränare i Surahammars IF

05 FEB 2020 17:27
Den tidigare OS-guld och VM-silvermedaljören Patrik Juhlin blir ny huvudtränare i Surahammars IF. Det står klart efter förhandlingar mellan klubben och Juhlin under onsdagen. FOTO: Ronnie Rönnkvist, Hockeysverige.se
  • Uppdaterad: 05 FEB 2020 17:27

Klubben som haft en mardrömssäsong parkerar på sista plats i Hockeyettans vårserie och måste kvala för att försvara sin plats i serien, och det blir alltså den landslagsmeriterade förre NHL-spelaren Patrik Juhlin som ska försöka få fart på Surahammars IF lagom till kvalet.

Webredaktionen fick sig en pratstund med den nya huvudtränaren bara någon timme efter att kontraktet var klart och första frågan var ju ganska given. Vad fick honom att hoppa på det här uppdraget?

- Det är tre saker egentligen som fick mig att ta det här uppdraget. Dels älskar jag utmaningar. Jag har alltid varit sån och det är en stor del av min personlighet. Sen brinner jag för ishockeyn i allmänhet. Jag har trots att det är 11 år sedan jag själv var med mer aktivt alltid behållt närheten till ishockeyn.

- Den sista men kanske viktigaste biten är att jag brinner för ishockeyn i länet. Det är otroligt viktigt för hockeyn i västmanland att en förening som Surahammar mår bra och når framgång. Vi behöver bredden i den västmanländska ishockeyn och det vore en katatrof om vi inom några år bara har Västerås att luta oss emot.

 Hur har dialogen med klubben sett ut?
- Pelle Bäckman ringde mig och frågade om det fanns ett intresse. Jag funderade någon dag. Sen träffade jag sportchefen Mattias ”Tjatte” Karlsson och fick lite kort info om läget i laget och föreningen, och det fick mig att bestämma mig. Jag älskar som sagt utmaningar och sen älskar jag ledarskap i alla dess former. Jag triggas av att utveckla både individer och grupper och det ska bli kul att se hur jag kan lyckas här i Surahammar.

Vad tror du att du kan tillföra det här ganska stukade gänget?
- Entusiasm! Framför allt entusiasm. Sen kan jag efter mina år på hög nivå både i Sverige och utomlands väldigt mycket hockey. Jag är dessutom en positiv kille och jag hoppas kunna tanka gruppen med en hel del glädje och energi         

Tar du över laget omgående?
- Från och med imorgon torsdag.  Då ska jag träffa laget och övriga ledargruppen runt om och få en tydligare bild av var vi står och vad som kanske behövs. Vi ska helt enkelt ses och sätta ramarna inför fortsättningen.

- Jag kommer också ha enskilda samtal med varje spelare. För mig är det viktigt att veta hur de mår, hur de känner inför det som varit men framför allt va de tänker om det som väntar. Det ska bli väldigt kul och intressant.

Wow! Vilken härlig nyhet, eller hur!? Vi hälsar Patrik Juhlin varmt välkommen till oss i Surahammar och önskar honom och laget stort lycka till framöver.

FOTO: Ronnie Rönnkvist, www.hockeysverige.se

 

Fakta Patrik Juhlin

Född 24 april 1970

Meriter: VM-silver 1993, VM-brons 1994, OS-guld 1994, Schweizisk NLA mästare 2004

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

ATG

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

HiFI klubben

Lantz

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS

MISAB

Miljökompaniet

MJ´S Fuktteknik

Nordikon
Silfvernagel

Starka Betong

 

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

Conductus

Ekon Konsult

LF Invest

MotorNilsson

 PEAB

Sandvik

SP VVS

Svensk Cater
Uponor

BRONSPARTNERS
Carlhans Järnarbeten AB
Sura Kom Tek

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen

Auto Tarrka
Borens Måleri

ELKON

 Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4