Hoppa till sidans innehåll

Seger i serieepilogen, nu väntar kvalserien.

20 FEB 2019 22:58
Det blev vinst med 4-1 för Sura mot Arboga i den sista betydelselösa matchen i Västra vår. Nu väntar kval för bägge lagen med start 10 mars.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2019 22:58

Sura inledde målskyttet när Charlie Hellström höll sig framme och nätade efter 5:55. Skotten i första perioden 9-13.

Tre minuter in i andra perioden kvitterade Arboga genom Marcus Eidergård som framför mål styrde in ett skott från Max Pernhem. Sura återtog ledningen efter 5:04 på en snygg styrning av Eric Viklund som knackade ner ett skott från Anton Ahlin och helt ställde Daniel Eriksson i Arbogas mål. Sura ökade sen på till 3-1 efter 16:23 i numerärt överläge. Pucken gick som på ett pärlband från Henrik Nordström, via Oscar Sinnby och fram till Joakim Landqvist som stötte in pucken i mål. Skotten i andra perioden 14-9.

I tredje perioden ökade Sura på till 4-1. Det var Jesper Voss som fick en lång svepande passning i mittzon och kunde kontra in målet 6:50 in i perioden. Några fler mål blev det inte och skotten blev 4-12 och totalt 27-34.

Nu väntar kvalserien för bägge lagen och den startar söndagen den 10 mars. Vilka lag det blir undrar vän av ordning. Ja, förutom Surahammar och Arboga är seriesegrarna i Hockeytvåan A och B, Strömsbro och IFK Munkfors klara.

Ytterligare lag plockas fram genom ett playoff i bäst av 3 matcher. Det playoffet startar 27 februari, med retuer den 2 mars och eventuellt en tredje och avgörande den 3 mars.Från Hockeytvåan B är KIL. HC Flyers gör upp om den sista platsen med Åmål, som har en match kvar att spela och kan gå om vid vinst, Åmål har bättre målskillnad än vad Flyers har.

I Hockeytvåan A är Fagersta redan klara som tvåa. Men i sista omgången avgörs det om det blir Hallstahammar, som nu ligger på tredjeplats, eller Valbo som ligger fyra. Bägge lagen har 65 poäng, men Hallstahammar har lite bättre målskillnad. De sista matcherna i den serien spelas fredagen den 22 februari, Valbo möter Sandviken borta och Hallstahammar åker till Avesta.

Så på fredag kväll så vet vi vilka playoff lag det blir. Segrarna i det playoffet, 2 lag, tar de sista platsena i kvalserien. Lottningen kommer troligtvis i början av vecka 10.

Här är samtliga speldatum i kvalserien: 10/3, 13/3, 15/3, 17/3, 20/3, 24/3, 26/3, 28/3, 31/3 och 3/4 Så fort lottningen är klar så finns den och spelschemat här på hemsidan.

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4