Hoppa till sidans innehåll

Strålande insats när Blue Hammers vände och vann borta mot Kumla

27 JAN 2019 20:11
Våra killar i Sura Blue Hammers visade både attityd och karaktär när man på söndagskvällen malde ner och besegrade Kumla med 4-2 på bortais
  • Uppdaterad: 27 JAN 2019 20:11

Det började dock inte så bra målmässigt även om spelet från våra krigare redan från start såg riktigt bra ut. Ett mållöst powerplay för Suras del blev hastigt och olustigt underläge när hemmalaget Kumla tog ledningen med 1-0 elva minuter in i första perioden genom Oscar Svanborg.

Sura gav inte upp utan fortsatte nöta på och skapa en och annan målchans. Man höll också spelet uppe på ett bra sätt och många var det nog som väntade sig en kvittering. Därför kändes det extra surt och överraskande när Kumla ökade på till 2-0 fem minuter in i mittronden genom Daniel Lindberg. Där och då var vi många som oroade oss för vart den här matchen skulle ta vägen, men ingen anledning till oro.

Våra killar hade på intet sätt givit upp den här drabbningen och när Jens Eriksson reducerade till 2-1 drygt femton minuter in i andra perioden så kom också kvitteringen av bara farten. Jakob Forslund stod för kvitteringen och från den stunden så började matchen luta åt vårt håll. Andra perioden var för övrigt riktigt trevlig att titta på. Bra spel och hög press från våra killar skapade oreda och frustration i hemmalaget.

Slutperioden blev lite avvaktande och det fanns nog en och annan i Suralägret som hann tänka tanken på ännu en hedersam förlust i antågande. Men idag var både hjärta, attityd, tur och skicklighet på vår sida och våra hjältar i Blue Hammers tog ledningen med 3-2 fem minuter in i tredje när Jens Eriksson gjorde sitt andra mål för kvällen. Spelat jämnades sedan ut något med halvchanser åt båda håll. Sura stod emot och Kumla blev alltmer frustrerade. När det återstod en dryg minut av matchen tog Kumla ut målvakten och då kunde Charlie Hellström punktera matchen genom att skicka in 4-2 i tom bur.

Vi nådde en nöjd och glad tränare, Conny Grundström efter matchen.

-  Vi är väldigt nöjda med den här matchen. Förutom tio minuter i första perioden där vi inte riktigt lyckas sortera våra tankar rätt och inte heller får ordning på spelet så tycker jag att det är en ruggigt väl genomförd match.

Ni ligger under med 0-2 men lyckas ändå resa er, komma ikapp och till slut vinna. Starkt!

-  Ett trendbrott, absolut. Att vi lyckas studsa tillbaka från tvåmålsunderläge med två förluster i bagaget är otroligt starkt. Samtidigt är jag inte förvånad då vi under en tid sett riktigt fokuserade ut på träningarna. Riktigt skönt att få utdelning för allt slit som vi lagt ner.

Är det någon spelare som du vill lyfta specifikt efter matchen mot Kumla?

-  Jag tycker hela laget skall ha beröm för att de visar en grym karaktär och ett stort hjärta där man verkligen ger allt för laget i alla lägen. Skönt med en insats där vi får färsk energi in i truppen och förhoppningsvis kan vi växa ytterligare lite till i matcherna framöver.

En som hade stor del i Blue Hammers seger var tvåmålsskytten Jens Eriksson. Han är liksom tränare Grundström riktigt nöjd med laginsatsen ikväll.

- Grymt skön känsla med oss hem i bussen nu. Vi gör en riktigt bra insats idag och som Conny säger, förutom tio minuter i första perioden så tycker jag vi äger matchen. Andra perioden är riktigt riktigt bra och sen är det ju otroligt starkt att vi lyckas vända underläge till vinst. Tre sköna poäng nerpackade i bussen på väg hem mot Sura och det känns så otroligt bra.

Vi gratulerar Conny, Jens och hela laget till en härlig insats och tre viktiga och sköna poäng i jakten på lagen ovanför i tabellen. Nu hoppas vi spelet och formen konserveras och plockas fram igen när Lindlöven kommer besök på onsdag klockan 19.

Du kommer väl ner och stöttar killarna?

Kumla HC - Surahammars IF 2-4 (1-0, 1-2, 0-2) Skott: 38-37

11:23  1-0 Oscar Svanborg (KUM)
25:33  2-0 Daniel Lindberg (KUM)
35:42  2-1 Jens Eriksson (SUR)
37:15  2-2 Jakob Forslund (SUR)
45:25  2-3 Jens Eriksson (SUR)
59:45  2-4 Charlie Hellström (SUR) Empty net

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4