Hoppa till sidans innehåll

Surahammars IF startar J18-lag säsongen 2020/21

16 JAN 2020 19:06
För att stärka återväxten och öka bredden i föreningen så kommer Surahammars IF till säsongen 2020/21 starta upp ett nytt J18-lag. Tränare är redan klar och på söndag 19/1 bjuder föreningen in till en öppen tryout i Surahallen.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2020 19:06

Den dåliga återväxten är ett allmänt känt problem inom ishockeyn i Sverige. Västmanland är inget undantag, och vi i Surahammar är en av många mindre klubbar som årligen brottas med oro kring hockeyns allmänna utveckling, och om spelarunderlaget ska räcka till för att driva våra lag vidare. Just nu har vi inget J18-lag i klubben och det har skapat ett negativt glapp mellan våra ungdomslag och vidare upp till J20 och A-lag.

När vi nu fått indikationer på att det finns ett spelarunderlag i närområdet och dessutom ledare som vill engagera sig så känner vi att vi som förening vill ta tillfället i akt och göra allt vi kan för att ge dessa spelare en plattform att utvecklas. Vi är en förening med starka traditioner, en lång historik och sunda värderingar. Vi är en förening som vill framåt och där en välmående bredd på lång sikt ska kunna ge oss en slagkraftig topp.

Genom att göra denna satsning på J18 så kan vi erbjuda killar som i sina nuvarande miljöer kanske saknar möjligheten att utvecklas eller ens fortsätta spela en fortsättning på deras hockeysatsning. På så sätt stärker vi ishockeyn i länet samtidigt som vi stärker föreningen på resan in i framtiden.

Vi har i många år upplevt ett problem där vissa större föreningar har ett betydande överskott på spelare samtidigt som vi i Surahammar nästan helt saknat spelare i vissa årskullar. Det här har skapat två negativa effekter. Dels så blir vi Surahammar svagare som förening och riskerar att få lägga ner lag i brist på spelare med allvarligt förs'ämrad ekonomi som följd. Dels så har föreningar med för många spelare svårt att prioritera bredden framför toppen. Vi i Surahammars IF har under en längre tid suttit i en sits där vi inte ens haft en bredd att satsa på. Det vill vi ändra på nu.

Vi i Surahammars IF vill vara det självklara alternativet för unga spelare i länet som riskerar att få lägga av med sin älskade sport för att de just nu, kanske inte nått den nivå som krävs för att de ska få en ärlig chans i en toppsatsande förening.

I Surahammar är det bredden som är toppen och vi hoppas att det finns många spelare där ute, som kan se vår fina förening som ett fullgott alternativ. Vi har en stor fin ishall, vi har gott om träningstider och vi har rimliga avgifter. 

J18-tryouten äger rum i Surahallen nu på söndag 19 januari klockan 16:45

Spelare födda 2003 eller 2004 är välkomna till Surahallen för att träffa representanter från föreningen, bekanta sig med ishallen, ledarna, köra ett ispass och på så sätt känna av om vi i Surahammar är nästa anhalt på din utvecklingsresa.

Alla spelare med föräldrar är hjärtligt välkomna!Vi bjuder på fika och allmän information om oss i Surahammars IF uppe i serveringen.

 

Gustaf Carlmark, ordförande Surahammars IF

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

ATG

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

HiFI klubben

Lantz

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS

MISAB

Miljökompaniet

MJ´S Fuktteknik

Nordikon
Silfvernagel

Starka Betong

 

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

Conductus

Ekon Konsult

Kåpe Måleri

LF Invest

MotorNilsson

 PEAB

Sandvik

SP VVS

Svensk Cater
Uponor

BRONSPARTNERS
Sura Kom Tek

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen

Auto Tarrka
Borens Måleri

ELKON

 Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4