Hoppa till sidans innehåll

Surahammars IF startar U16-lag säsongen 2019/20

29 JAN 2019 09:08
För att bredda den västmanländska ishockeyn, stärka ungdomssidan i föreningen och minska glappet mellan de yngre lagen och juniorlagen så satsar nu Surahammars IF på att till nästa säsong få igång ett U16-lag
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 09:08

Återväxten är ett allmänt känt problem för många av landets ishockeyklubbar. Surahammars IF är inget undantag. På senare tid har föreningen saknat ett U16-lag och det har skapat ett olyckligt glapp mellan klubbens ungdoms- och juniorlag. För att täppa till glappet och stärka föreningen planerar nu Surahammars IF att till kommande säsong ställa ett U16-lag på isen.

- Vi ser allvarligt på att föreningen idag saknar den naturliga trappa från de yngre ungdomslagen vidare upp mot junior som krävs för att vara en attraktiv förening. Vi vill erbjuda alla spelare fina förutsättningar att växa som ishockeyspelare och utvecklas i vår förening och då är ett U16-lag en viktig del säger Gustaf Carlmark ordförande i Surahammars IF.

 


Hur menar du?

- Vi vill att alla som börjar spela hockey i Surahammars IF skall kunna gå hela vägen från hockeyskolan och vidare upp mot junior- och seniorlag. Därför vill vi nu göra vad vi kan för att täppa till dagens glapp och få till ett U16-lag redan från kommande säsong.


Återväxten i den åldern är ju erkänt tunn och många föreningar har problem att fylla lag i den åldern. Varför tror ni att ni kan lyckas?

- Vi vet att det är en tuff uppgift, men inte omöjlig. Vi vet också att det finns ett spelarunderlag i närområdet som vi borde kunna locka till oss i Surahammar om vi får till ett bra erbjudande och en bra produkt. Idag tappar ishockeyn många spelare runt 15-års ålder och där vill vi vara ett alternativ som fångar upp och får dessa spelare att fortsätta satsa.

Det finns alltså spelare som skulle kunna bygga stommen i ett U16-lag?

- Ja, men i dagsläget så är en stor del av spelarna i den åldern koncentrerade till några få klubbar i länet. Det skapar en snedfördelning som inte är bra för ishockeyn i Västmanland.

- Vi har just nu en situation där vi i Surahammar inte kunnat ha något lag alls samtidigt som andra klubbar i länet haft stora spelartrupper där en mängd lovande, hungriga killar riskerar att fastna på bänken och kanske tröttnar och lägger av. Varför då inte locka dessa killar till oss?

Vad kan ni i Surahammars IF erbjuda då?

- Vi har en lång tradition av ishockey på en hög breddnivå. Vi har en kultur i föreningen som gör att man trivs. Dessutom har vi välutbildade ledare, en fin ishall där vi kan erbjuda mycket träningstid och vi kommer även kunna erbjuda de killar som kommer till oss mycket speltid och en möjlighet att fortsätta utvecklas på sin väg mot att bli seniorspelare.

Vad händer härnäst?

- Vi kommer börja jobba direkt med att säkra ledarstab och annat som krävs kring laget. Sen måste vi så klart få in ett 20-tal spelare. Därför har vi ett informationsmöte måndagen den 11:e februari där vi bjuder in tänkbara ledare, spelare, föräldrar och andra som kan vara intresserade av denna satsning att tycka till och ställa frågor, avslutar Gustaf Carlmark ordförande i Surahammars IF

Är du intresserad av att bli en del av denna viktiga ungdomssatsning? Tycker du som spelare/ledare/förälder att en säsong i Surahammars IF vore spännande?

Välkomna till ishallen på ett informationsmöte

När: måndag 11:e februari klockan 18.00
Var: Serveringen i Surahallen, Idrottsvägen 2, Surahammar

 

VÄLKOMNA!

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4