Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattias Forsberg

Surahammar vann KHC Höstcup efter tre raka segrar

01 SEP 2019 17:03
I helgen avgjordes KHC Höstcup i Köping. En försäsongsturnering där Köping, Fagersta, Arboga och Surahammar deltog. När Surahammar besegrade Fagersta med 5-1 under söndagen stod det klart att laget också vunnit cupen
  • Uppdaterad: 01 SEP 2019 17:03

Surahammars A-lag som varit på is i drygt två veckor åkte till Köping osäkra på formen och hur formationerna som nötits på träningarna skulle fungera. Cupen inleddes sent på fredagskvällen när våra killar tog emot arrangörsklubben och favoriten Köping.

Köping förde spelet under stora delar av matchen och ledde en bit in i tredje perioden med 3-1. Men Sura kämpade sig ikapp till 3-3 och efter en mållös förlängning kunde vi vinna matchen med 4-3 efter straffar.

Under lördagen så mötte våra killar IFK Arboga, ett lag som efter en total genomklappning i slutet av förra säsongen nu återfinns i division 2 med ett i stort sett helt nytt lag. Vi hade inga större problem att manövrera ut Arboga och när Philip Olsson dessutom storspelade i målet kunde segersiffrorna skrivas till 5-0.

Söndagens avslutande drabbning stod mot Fagersta AIK, också dom hemmahörande i division 2. Spelkvaliteten var låg, och långa stunder obefintlig. Mycket på grund av en domare som tog allt och lite till, även sånt som ingen annan såg. Det här gjorde att matchen tappade tempot, spelet rycktes sönder och de tilltänkta kedjeformationerna fick väldigt lite speltid tillsammans. Det blev mycket spel såväl 5 mot 4 som 3 mot 5, 4 mot 3 osv. Inte optimalt när man som coach försöker spela ihop laget inför seriestarten hemma mot Grums den 14/9.

Vi fick några ord med tränaren Conny Grundström efter matchen mot Fagersta och han var nöjd med att man fick lämna Köping med tre segrar och en turneringsvinst i bagaget.

- Det är alltid bra att vinna. Jag tycker också vi har fått kvitton på vad som funkar och vad som behöver bli bättre. Vi är naturligtvis lite tunga och nerkörda efter några veckor med hård träning och nu tre matcher på tre dagar, men det kommer lätta och spelet kommer bli bättre när vi också blir lite rappare.

 

Christoffer Hanning

Vad har imponerat mest på dig under helgen?

- Målvaktspelet är det som imponerat allra mest. Både Christoffer Hanning (bilden ovan) och Philip Olsson har visat hög kvalitet i sitt målvaktsspel och det är tydligt att det kommer bli en hård kamp om förstaspaden i vinter. Otroligt viktigt för vårt unga lag att känna tryggheten med två riktigt bra målvakter. Det är det stora glädjeämnet fårn helgens turnering. 

Webredaktionens intryck under helgen är positiva. Inte bara för att det till slut blev en turneringsseger (när vann Sura en turnering senast egentligen?), utan för att det stundtals såg riktigt bra ut. Förutom att det visat sig att vi har två riktigt duktiga målvakter så har vi såväl backar som forwards som vill kriga och skapa oreda för motståndarna i vinter.

Filip Kondys gnuggar på med hög fart och intensitet i spelet. Conny Strömberg har med sin rutin öppnat ytor för sina medspelare och även producerat på egen hand. Jesper Hedman har visat sig vara en lirare med sinne för mål, och Anton Ahlin har mognat  och blivit än mer placeringssäker i sitt backspel. När han desutom avslutade sin del av turneringen med att borra upp ett slagskott i krysset så visade han att såväl det defensiva som det offensiva blir en rejäl tillgång i vinter.

Vi skulle kunna nämna många namn, då många visade att man trots tunga ben har kvaliteter som kommer bli viktiga i vinter. Men vi stannar där och gläds åt att vi trots perioder av klasiskt försäsongsspel med slarviga passningar och lågt tempo ändå lyckats manövrera ut våra motståndare och vinna tre matcher på tre dagar. En seger är alltid en seger och att få plantera lite vinnarkultur i truppen så här tidigt kan vara viktigt framöver.

Nu väntar lite vila för trötta ben och sen laddar vi gemensamt för den öppna träningen, ispremiären i Surahallen på tisdag 3/9 klockan 18.30.

Missa inte det! Kom ner till Surahallen på tisdag kväll och träffa killarna, titta på träningen och köp något i serveringen (varför inte ett årskort för 800:-)

Matchfakta KHC Höstcup

Köping HC - Surahammar 3-4 (e straffar)

Målskyttar Sura: Mathias Linnarud, Eric Viklund, Charlie Hellström
Straffar: Charlie Hellström och Conny Strömberg. Köping missade samtliga sina.

IFK Arboga - Surahammar 5-0

Målskyttar Sura: Jesper Hedman, Marcus Wahlgren, Joakim Landkvist, Oliver Nordmark, Kevin Berglund

Surahammar -Fagersta AIK 5-1

Målskyttar Sura: Marcus Ejdergård, Jesper Törnblom, Anton Ahlin, Philip Panerús, Jesper Hedman

Skribent: Mattias Forsberg
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

Bauer

N10 Sport

Brages

Skylt & Neon

HUVUDPARTNERS

HiFI klubben

Hygienteknik

Lantz

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

Sura Bemanning

Sura Bygg &  Platt

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS

MISAB

Miljökompaniet

MJ´S Fuktteknik

Nordikon
Silfvernagel

Starka Betong

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

Aros Polymerteknik AB

Conducctus

Dahlströms Kök

Ekon Konsult

LF Invest

Livida Försäljnig AB

MotorNilsson

MTC PS

 PEAB

Radiator

SP VVS

Svensk Cater

Sura Frakt

Uponor

BRONSPARTNERS
Carlhans Järnarbeten AB

Eskilstuna Plastgolv

Karlas Allservice

 

Stavem Begravning

Sura Kom Tek

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen

Auto Tarrka

Björlings
Borens Måleri

ELKON

Fordonscenter

Francks Kylindustri

Järnvägsakademin

Mälarvillan

 Nya Släggans Pizzeria

Putsarkungen

Skantzen Bygg

 Socialdemokraterna

Sura VVS

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4