Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust uppe i Malung.

06 FEB 2019 21:53
Sura förlorade uppe i Västerdalarna och fick återvända tomhänta hem. Nu gäller det att ladda om in för fredagens möte mot Skövde.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 21:53

Första perioden
Sura hamnar tidigt i underläge då Malung inleder målskyttet redan efter 5:39 genom Filip Kondys. Man ökar sedan på sin ledning till 2-0 efter 10:59 då Adam Edström är sist på pucken. Men Sura replikerar efter 12:32 då Jakob Forslund håller sig framme och sätter dit trissan i Malungs målet. Oscar Sinnby kvitterade sen till 2-2 när klockan stod på 16:36. Malung har ett bra lägen alldeles innan slutsignalen men skottet går utanför, så 2-2 slutar första perioden. Malung vinner skotten med 12-5.

Andra perioden
Philip Olsson gör en jätteräddning i början av andra perioden. Där var det många Malungsbor som trodde trean skulle komma. Men några minuter senare ökar ändå Malung på till 3-2 efter 2:28, målskytt Adam Edström. Sura har efter det en farlighet framför Malungsmålet men pucken styrs utanför. Sura får ett powerplay efter 4:39 och spelar bra där, men något mål kan man inte göra. Sen blir perioden sönderryckt av en del utvisningar, ändå går större delen av perioden går till Sura, Men det var Malung som gjorde periodens enda mål, Sura vinner skotten med 11-8.

Tredje perioden
Sura inleder perioden i numerärt underläge. Philip Olsson gör en jätte räddning i slutet av numerära underläget som Sura reder ut. Efter några svettiga räddningar av Philip Olsson. Forslund var sedan nära att lirka in pucken köksvägen i den 5:e minuten, men målvakten lyckades rädda. Sura får sen ett 3 mot 5 läge efter 8:28. Återigen så räddar Philip Olsson Sura från flera mål i baken. Klart bästa Suraspelaren i matchen. Med tanke på alla numerär underlägen så dominerar Malung sista perioden. Sura rycker målvakten efter 18:00 och Malung får en chans nästan direkt. Men Viktor Burman räddar en gång den öppna kassen. Men Emil Ax får sedan pucken och sätter den i tom kasse. Ridå. Skotten slutar 15-4 i sista perioden och Malung vinner totalt med 35-20.

Spelet i numerärt underläge är riktigt bra. Sura dödar av 9 minuter och 50 sekunder i den diciplinen. Powerplay behövs det mer spets i. Man hade ett riktigt bra PP, men det är just målskyttet som spökar där.

Nu får man ladda om och ta sig an Skövde nu på fredag. Klockan 19:00 är det matchstart.

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ oss på Socialamedier
Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

HUVUDPARTNERS

Karlstad Metalisering 

Pass of Sweden

Ramnäs Buss & Resetjänst

Revisionsbyrån Hallstahammar

Stena Recycling

 Surahammars Elaffär

 GULDPARTNERS
Nordikon

Starka Betong

 Svensk Cater

TATA Steel Surahammars Bruk

SILVERPARTNERS

 Kåpe Måleri

LF Invest

 PEAB

Sandvik

Silfvernagel
Uponor

BRONSPARTNERS

Econ Konsult

Sura Kom Tek

Trollskog

Willmans Byg

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen
Borens Måleri

ELKON

 Husells

Socialdemokraterna

 Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

 TGA

 Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 022031022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

Per Bäckman kopiera

games_online_v4